7. Sınıf Meb Müzik Sayfa 35 Cevapları

7. Sınıf Meb Müzik Sayfa 35 Cevapları
7. Sınıf Meb Yayınları Müzik Sayfa 35 Araştırma Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

a) Aşağıdaki Atatürk Oratoryosu’na sınıfınızda çalışarak öğrendiğiniz marşlarla birlikte sunmak üzere bir program hazırlayınız.

b) Hazırladığınız programı okulunuzda Atatürk’le ilgili önemli gün ve haftalarda sununuz.

ARAŞTIRMA

Sınıfınızda sunmak üzere “Atatürk’ün müziğin gelişmesine verdiği önem” konulu bir panel hazırlığı yapınız.

Diğer sanat dallarında olduğu gibi Atatürk müziğe de çok önem vermiştir. Cumhuriyet’in ilanından sonra Türk müziği ile birlikte klasik müzik ve operanın da sevilmesini istemiş, bunun için opera ve klasik müzik konserlerine giderek halka örnek olmaya çalışmıştır.

Günlük hayatında türkü ve şarkılarla iç içe olan Atatürk, müziğin hayatın bir parçası olduğunu düşünmüştür. Dinlediği şarkı ve türkülere zaman zaman kendisi de eşlik etmiştir. Müziği insanlığın ortak dili olarak görmüştür. Mustafa Kemal Atatürk müzik hakkındaki görüşlerini şu şekilde dile getirmiştir:

‘’Hayatta müzik gerekli değildir. Çünkü hayat müziktir. Müzikle ilgisi olmayan varlıklar insan değildir. Eğer söz konusu olan hayat insan hayatı ise müzik mutlaka vardır. Müziksiz hayat zaten var olamaz. Müzik hayatın neşesi , ruhu , sevinci ve her şeyidir. Yalnız , müziğin türü üzerinde düşünmeye değer.’’

Atatürk, şiir ve edebiyat dışında müziğe de büyük bir ilgi duymuştur. Şarkı ve türküleri dinlemekten büyük bir zevk alan Atatürk, zaman zaman okunan şarkılara eşlik etmiş, oynanan halk oyunlarına katılmıştır. Bazı Rumeli türküleri, onun sesinden notalara dökülmüş ve müzik repertuvarımızda yer almıştır.

Atatürk’ ün, tiyatro, bale, edebiyat, heykeltıraşlık, mimarî, resim, müzik gibi sanat dallarıyla ve sanatçılarla ilgilenmesi, onları desteklemesi Atatürk’ ün sanatla çok yakın bir ilişki içinde olduğunun göstergesidir.

Atatürk, sanatın tanımını şu sözlerle açıklamıştır:

“Sanat güzelliğin ifadesidir. Bu anlatım sözle olursa şiir, ezgi ile olursa müzik, resim ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık olur.”

625
574
225
51
115
95
193
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.