7. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 108 Cevapları

7. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 108 Cevapları
7. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Sayfa 108 Hazırlık Çalışmaları Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Dostluk ve sadakat kavramlarını sözlükten araştırınız.
Dostluk,
“dost olma durumu ya da dostça davranış.” demektir. Dostluk, kişisel çıkar karşısında kurulan bir ilişki değildir. Hiç beklenmedik bir anında kalbine doğan sıcacık bir duygudur dostluk. Sevinçtir, üzüntüdür, anlamaktır, hatırlanmaktır, sonsuza dek olan arkadaşlıktır.

Sadakat: “Sevdiği birisini yalnızca Allah rızası için sevme, maddi bir çıkar gözetmeme, sevdiği kişiye karşı içtenlikle davranma ve kendisine iyilikte bulunan kimsenin iyiliğini hiçbir zaman unutmama.”

2. Sahabe kavramı hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap:
Hz. Peygamber zamanında yaşamış, Müslüman olarak Peygamberi çok kısa bir süre olsa da görmüş, onun sohbetinde bulunmuş ve yine Müslüman olarak ölmüş kimselere sahabe adı verilir. Hz. Ebubekir, Hz. Ali, Hz. Osman, Hz. Hamza, Hz. Ömer ve buna benzer şahsiyetlere sahabelere örnektir.

3. Mekke döneminde Müslümanların yaptıkları fedakârlıklar hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap:
Peygamber a.s.’ın tebliğine ilk iman eden ve bu uğurda canını ortaya koyan kimseler Hz. Hatice, Hz. Ebubekir, Hz. Ali gibi isimler olmuştur. Bu ilklerin yaptığı fedakarlıklar oldukça fazladır. Hz. Hatice, bütün servetini ortaya koymuştur. Hz. Ebubekir ve Hz. Ali de canını ortaya koyan ve hiçbir zaman Peygamber a.s.’ın yanından ayrılmayan sahabe olmuştur.

4. Ülü’l-Azm peygamberler kavramını araştırarak defterinize yazınız.
Cevap: Ulul azm peygamberler, “Azim ve sebat sahibi peygamberler; Allah’ın emirlerini gerçekleştirme hususunda en çok dikkat ve titizlik gösteren peygamberler anlamında bir terim”dir. İslâm bilginleri,Ulul Azm peygamberler olarak; Hz. Nuh’u, İbrahim’i, Musa’yı, İsa’yı, peygamberlerin sonuncusu Hz. Muhammed (s.a.s)’i saymaktadır.

566
73
279
64
579
54
50
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.