7. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 13 Cevapları

7. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 13 Cevapları
7. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 13 Tam Sayılarla Toplama ve Çıkarma Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Tam Sayılarla Toplama ve Çıkarma

DAĞCI OSMAN VE DALGIÇ DEFNE

Osman dağcılık, Defne ise dalgıçlık sporuyla uğraşan iki arkadaştır. Osman dağcılık yaptığı yerlerin bitki örtüsüyle ilgili araştırmalar yapmayı, Defne ise dalgıçlık yaptığı denizlerde resifleri ve resiflerdeki canlıları incelemeyi çok sevmektedir.

Osman, 2571 rakımalı Ege Bölgesi'nin en yüksek dağı olan Honaz Dağı'na tırmanmaya, bölgedeki ballıbaba ve safran endemik türleri hakkında araştırma yapmaya karar verir. Daha sonra Osman, 600 rakımlı Honaz ilçesine gelmiş ve Honaz Dağı’na tırmanışa başlamıştır. Safran bitkisini bulduğunda rakım 1250 metredir. Tırmanışına devam eden Osman, 250 metre sonra da ballıbaba bitkisini bulmuştur.

Defne, Kuşadası'da bir uçak resifinin olduğunu öğrenmiş ve resifi görmek için tekneyle resifin olduğu yere gitmiştir. Defne, 15 metre derinliğe dalmasına rağmen resifi görememiştir. Dalışına devam eden Defne 10 metre daha daldıktan sonra resife ulaşmıştır.

➢ Osman, ballıbaba bitkisini bulduğunda deniz seviyesinden ne kadar yüksektedir?
Osman, ballıbaba bitkisini bulduğunda deniz seviyesinden 1250 metre yüksektedir.

➢ Defne, uçağa ulaştığında deniz seviyesinden ne kadar derindedir?
Defne, uçağa ulaştığında deniz seviyesinden 15 metre derindedir.

➢ Osman, ballıbaba bitkisini bulduktan sonra 500 metre aşağıda bulunan kamp alanına geri dönmüştür. Buna göre kamp alanının rakımı kaçtır?
Osman, ballıbaba bitkisini bulduktan sonra 500 metre aşağıda bulunan kamp alanına geri dönmüştür. Bu nedenle kamp alanının rakımı 750 metre yüksekliktedir.

➢ Defne, resife dalarken 8 metre derinlikte balık sürüsüyle karşılaşmış, balıkların fotoğraflarını çekmiştir. Dalgıç Defne’nin resife ulaşabilmesi için ne kadar daha dalması gerekmektedir?
Defne, resife dalarken 8 metre derinlikte balık sürüsüyle karşılaşmıştır. Dalgıç Defne, resife ulaşabilmesi için 2 metre daha dalması gerekmektedir.

6
61
117
13
15
3
23
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.