7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 210-211-212. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 210-211-212. Sayfa Cevapları Meb Yayınları
7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Yanlış Bildiğimiz Doğrular Sayfa 210, 211, 212 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Yanlış Bildiğimiz Doğrular Sayfa 210, 211, 212 Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Sayfa 210 Ders Kitabı Cevapları

Özerklik: Bir topluluğun, bir kuruluşun ayrı bir yasaya bağlı olarak kendi kendini yönetme hakkına denir.
Yerli: Oturduğu bölgede doğup büyüyen, ataları da orada yaşamış olan kimseye denir.
Kast: Ayrıcalıklar bakımından yukarıdan aşağıya doğru kesin ölçülerle sınırlanmış bulunan,
en koyu biçimiyle Hindistan’da görülen toplumsal sınıfların her biridir.

Soru: Amerika’daki yerli halk kültürü hakkında neler biliyorsunuz? Bu yerli halkın sosyal yaşamlarının nasıl olduğunu araştırarak sınıfta arkadaşlarınıza anlatınız.
Amerika yerlileri, Eskimo-Aleut halkları ile Kızılderilileri kapsayan bir terimdir. Bu topluluklar, Kuzey Amerika’da farklı kültür bölgelerinde yaşarlar ve zengin tarihleri, dilleri, gelenekleri ve dünya görüşleri vardır. Özerk bölgelerde yaşayan bu yerli halklar, farklı dinlere inanır ve geleneksel yaşam tarzlarını sürdürmeye çalışırlar.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Sayfa 211 Ders Kitabı Cevapları

Soru: Güney Afrika Cumhuriyeti, Mısır, Nijerya gibi diğer gelişmiş Afrika ülkelerindeki ekonomik hayatı araştırarak ilginç bulduğunuz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Güney Afrika Cumhuriyeti, Afrika kıtasının yaşanabilirlik açısından belki en modern ve iklimi elverişli ülkelerinden biridir. Ülke, özellikle yeraltı madenleri açısından zengin olup dünyanın en büyük ikinci altın üreticisi olarak bilinir. Nijerya, Afrika’nın en kalabalık ülkesidir ve ham petrol ve doğal gaz ihracatına dayanmaktadır. Aynı zamanda dünyanın 8. büyük rezervine sahip olan Nijerya, ekonomik büyümesini sürdürmektedir.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Sayfa 212 Ders Kitabı Cevapları

Soru: Kast sisteminin uygulandığı bir toplumda yaşasaydınız neler düşünürdünüz? Açıklayınız.
Kast sistemi uygulanan bir toplumda yaşamak, adaletsizliğe ve eşitsizliğe karşı mücadele etmem gerektiğini düşünürdüm. Herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu bir toplum ideal olurdu.

BİRLİKTE YAPIYORUZ

Aşağıdaki tabloya önce merak ettiğiniz kültürleri yazınız. Daha sonra o kültürle ilgili ne bildiğinizi yazınız. Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra neler öğrendiklerinizi yazarak çeşitli kültürlere karşı kalıp yargılarınızı sorgulayınız.

Çeşili KültürlerBildiklerimÖğrendiklerim
Japon KültürüJaponlar temizlik ve disiplin konusunda titizdir. Sushi, sashimi, kimono, çay seremonisi, sumo güreşleri gibi gelenekleri vardır.Japon kültürü, geleneksel yapıları ve görsel sunumuyla dikkat çeker. Japonca, ülke genelinde konuşulan birincil dildir. Şinto ve Budizm Japonya’daki ana dinlerdir. Japonlar, geleneksel kimonoları hala belirli kutlamalarda giymeye devam ederler. Modernleşme süreci, kültürel değişimleri beraberinde getirdi. Japon Hristiyanlar nüfusun küçük bir yüzdesini oluştururken, Noel halk arasında yaygın olarak kutlanır.
Güney Afrika KültürüGüney Afrikalılar, çok çeşitli etnik gruplardan oluşur. Zulu, Xhosa, Afrikaner, Sotho, Tswana, Venda gibi gruplar farklı diller ve geleneklere sahiptir. Braai (barbekü), Ubuntu (insanlık ve dayanışma felsefesi), maskandi (geleneksel müzik türü) gibi kültürel öğeler önemlidir.Güney Afrika, 11 resmi dil ve çok sayıda yerel dil içeren çok kültürlü bir ülkedir. Afrikaans, Zulu, Xhosa, Sotho, Tswana, Venda gibi diller konuşulur. Braai (barbekü), Ubuntu (insanlık ve dayanışma felsefesi), maskandi (geleneksel müzik türü) gibi kültürel öğeler önemlidir. Güney Afrikalılar, geleneksel dansları ve renkli kıyafetleriyle tanınır. Apartheid dönemi, ülkenin tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Güney Afrika, doğal güzellikleri, vahşi yaşamı ve zengin kültürel mirasıyla ünlüdür.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.