7. Sınıf Tutku Fen Bilimleri Sayfa 57 Cevapları

7. Sınıf Tutku Fen Bilimleri Sayfa 57 Cevapları
7. Sınıf Tutku Yayıncılık Fen Bilimleri Sayfa 57 Bölüm Sonu Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

BÖLÜM SONU DEĞERLENDİRME

1) Aşağıda mitoz geçiren bir hücreden yeni hücre oluşumu şematize edilmiştir. Bu sırada gerçekleşen olayları, kromozomların önemini düşünerek verilen noktalı yerlere yazınız.

Hazırlık aşamasında DNA sayısı iki katına çıkar. Daha sonra kromozomlar oluşur ve iğ ipliklerine tutunur. Kromozomlar hücrenin ortasına dizilir ve sonrasında kardeş kromatitler birbirinden ayrılır. Son olarak sitoplazma bölünür ve iki yeni hücre oluşur. Yeni oluşan hücrelerin kromozom sayısı değişmez

2) Aşağıdaki görsellerde verilen canlıları inceleyiniz. Bu canlılarda mitozun önemini noktalı yerlere yazınız.

Kedi Öglena Kartal Ağaç

Tek hücreli bir canlı olan öglenada üreme mitoz bölünme ile sağlanır. Çok hücreli olan kedi, kartal ve ağaç gibi canlılarda ise mitoz bölünme büyüme ve gelişme, yaraların iyileşmesi gibi olaylarda etkilidir.

6672
2045
6143
943
1053
1044
1364
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
30 Yorum