7. Sınıf Yıldırım Fen Bilimleri Sayfa 33-34 Cevapları

7. Sınıf Yıldırım Fen Bilimleri Sayfa 33-34 Cevapları

7. Sınıf Yıldırım Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 33, 34 Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Cevaplarını yazımın devamından okuyabilirsiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları Yıldırım Yayınları

Gök ada kümeleri, bir araya gelerek daha büyük gök ada kümelerini oluşturur. Samanyolu gök adası da bu gök ada kümelerinden birinin bir üyesidir. Bu gök ada kümelerinden birini yandaki görselde inceleyebilirsiniz.

Bütün bu gök cisimleri evrende yer almaktadır. Evren kavramı hakkında neler biliyorsunuz?

A) Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Bir gök cismini gözlemleyerek yıldız olup olmadığını nasıl belirlersiniz?
Cevap: Yıldızların gökyüzündeki yerleri sabittir. Gök cisminin ışığı titreşir gibi görünüyorsa cismin yıldız olduğu söylenir.

2. Evren ve uzay kavramları ne anlama gelmektedir? Açıklayınız.
Cevap: Uzay, Dünya dışında kalan evren parçasıdır. Evren ise aradaki boşluklarla birlikte gök cisimlerinin tümüdür.

3. Yıldızlar arasındaki mesafelerin ışık yılı adı verilen bir uzaklık ölçüsü birimiyle ölçülmesinin sebebi nedir?
Cevap: Gök cisimleri arasındaki uzaklıklar çok fazla olduğundan ışık yılı uzaklık ölçüsü kullanılır.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları Yıldırım Yayınları

B) Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1) Yıldızların oluşmaya başladığı yapıların adı nedir?

A) Galaksi B) Yıldız kümesi C) Bulutsu D) Takımyıldız
Cevap: C

2) Aşağıdakilerden hangisi bulutsu türlerinden değildir?

A) Salma bulutsusu
B) Gezegenimsi bulutsu
C) Karanlık bulutsu
D) Kırılma bulutsusu
Cevap: D

3) 1. Yıldızlar kendi ışığını kendileri üretir.
2. Yıldızların yaşam süreleri yıldızların kütlesine göre farklıdır.
3. Yıldızların hepsi Güneş’ten küçüktür.
4. Kara delikler yıldızların patlaması sonucu ortaya çıkar.
Yukarıda yıldızlarla ilgili verilen ifadelerden hangileri doğrudur?

A) 1,3, 4 B) 1,2, 4 C) 2, 3, 4 D) 1,2, 3, 4
Cevap: B

4) Bir arada bulunan yıldız gruplarına Dünya’dan bakıldığında sergiledikleri görünüm nedeniyle verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

A) Gök ada B) Takımyıldız C) Süper küme D) Kuyruklu yıldız
Cevap: B

5) Yukarıdaki kavramlar birbiriyle eşleştirildiğinde hangileri dışarıda kalır?

A) Andromeda ve yıldız
B) Atbaşı ve galaksi
C) Güneş ve bulutsu
D) Dünya ve takımyıldız
Cevap: D

C) Aşağıdaki ifadeleri kutucuktaki kavramların uygun olanı ile tamamlayınız.

yıldız uydu Güneş evren uzay gök ada ışık yılı Samanyolu Andromeda

1. Tüm gök adalar ve gök cisimleri, aralarındaki boşlukla birlikte evren olarak adlandırılır.
2. Dünya dışındaki evren parçasına uzay, adı verilir.
3. Güneş, diğer yıldızlar, bulutsular, gezegenler ve uyduları bir araya gelerek gök adaları adı verilen sistemleri oluşturur.
4. Dünya Samanyolu gök adasında yer alır.
5. Isı ve ışık kaynağı olan gök cisimlerine yıldız adı verilir.
6. Işığın bir yılda aldığı mesafeye ışık yılı adı verilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4214
2197
2406
275
284
7238
595
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum