7. Sınıf Yıldırım Fen Bilimleri Sayfa 39 Cevapları

7. Sınıf Yıldırım Fen Bilimleri Sayfa 39 Cevapları
7. Sınıf Yıldırım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 39 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hücreleri Karşılaştıralım

Vücudunuzu oluşturan hücrelerin temel kısımları da bitki hücrelerine benzer mi? Bu soruyu cevaplayabilmek için aşağıdaki etkinliği yapınız.
Atomların molekülleri, moleküllerin makromolekülleri, makromoleküllerin makromoleküler kompleksleri oluşturmasıyla, dokuların en küçük yapı taşları olan ve yaşamın tüm özelliklerini sergileyen hücreler oluşmaktadır. Genel olarak tüm hücreler temelde aynı yapıya sahiptirler. Fakat bulundukları dokuya ve dolayısıyla fonksiyonlara bağlı olarak bazı özelleşmeler gösterirler. Bitkisel ve hayvansal her organizma, bu temel yapı taşlarından oluşur.

Ağız içi epitel örneğinde hücrelerde gördüğünüz kısımlarla soğan zarı hücrelerinin kısımları benzer mi? Tahmininiz doğrulandı mı? Nedenini açıklayınız.
Soğan zarı bir bitki hücresidir. Gelişmiş yapılı bir hücredir yani çekirdeği vardır. Bu hücrelerin temel olarak hücre çeperleri vardır. Ve köşeli bir yapısı vardır. Bazı organellerinin boyutları hayvan hücrelerine göre daha büyüktür. Ağız içi epitel hücre ise bir hayvan hücresidir. Bu hücre de soğan zarı hücresi gibi gelişmiş bir hücredir. Hayvan hücrelerinde hücre çeperi bulunmaz yalnızca hücre zarı vardır. Daha yuvarlak yapılıdırlar. İçerisinde çekirdek ve yönetici olarak kromozom bulunur. Mitokondri, golgi, koful, lizozom ve ribozom gibi temel organelleri bulunur.

Hücreler arasında gözlemlediğiniz farklılıklar var mı? Varsa bu farklılıklar nelerdir?
Ağız içi epitel hücre ise bir hayvan hücresidir. Bu hücre de soğan zarı hücresi gibi gelişmiş bir hücredir. Hayvan hücrelerinde hücre çeperi bulunmaz yalnızca hücre zarı vardır. Daha yuvarlak yapılıdırlar. İçerisinde çekirdek ve yönetici olarak kromozom bulunur. Mitokondri, golgi, koful, lizozom ve ribozom gibi temel organelleri bulunur.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.