7. Sınıf Yıldırım Fen Bilimleri Sayfa 77 Cevapları

7. Sınıf Yıldırım Fen Bilimleri Sayfa 77 Cevapları
7. Sınıf Yıldırım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 77 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

• Aynı yükseklikten bıraktığınız plastik top ve basketbol topu, tahta bloka çarptıklarında bloku aynı miktarda mı sürükledi? Niçin?

Cevap: Bir cisim ne kadar ağırsa hareket halinde o kadar çok kinetik enerjisi olur. Bu yüzden basketbol topu daha ağır olduğundan tahta bloka çarptığında plastik topa göre bloku daha fazla sürükleyecektir.

• Kütle ile kinetik enerji arasında nasıl bir ilişki vardır? Verilerinize dayanarak açıklayınız.

Cevap: Bir cisim ne kadar ağırsa hareket halinde o kadar çok kinetik enerjisi olur. Kinetik enerji hızın karesiyle doğru orantılıdır. Sabit kütlede ne kadar hızlıysanız o kadar fazla kinetik enerjiniz vardır.

• Eğik düzlemin yüksekliğini artırarak topları, tahta bloka çarptırdığınızda blokun ilk denemeye göre sürüklenme miktarında nasıl bir değişim oldu? Niçin?

Cevap: Bir cismin sürati ne kadar büyükse kinetik enerjisi de o kadar büyüktür. Basketbol topunun hızı daha fazla olacağından sürüklenme miktarı da daha fazla olacaktır.

• Sürat ile kinetik enerji arasındaki ilişkiyi verilerinize dayanarak nasıl açıklarsınız?

Cevap: Hareket enerjisi olarak da adlandırılan kinetik enerji, kütle ve sürat enerjileriyle doğru orantılıdır. Bu yüzden bir aracın süratinin artması aynı orantı da olduğundan, kinetik enerjisini de artırmaktadır.

105
106
113
106
105
105
105
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.