7. Sınıf Yıldırım Fen Bilimleri Sayfa 79 Cevapları

7. Sınıf Yıldırım Fen Bilimleri Sayfa 79 Cevapları
7. Sınıf Yıldırım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 79 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

• Hangi denemelerinizde kum üzerinde daha derin izler oluştu? Bunun sebebi ne olabilir?

Cevap: Daha yüksekten bıraktığımız topun daha fazla izler bıraktığını görürüz. Çünkü daha çok ağırlığa sahip olarak hız ile beraber kuvvet uygular kuma.

• Kum üzerinde topların bıraktığı izlerin derinliği, çekim potansiyel enerjisinin cismin ağırlığı ve yerden yüksekliği ile bir ilişkisi olduğunu gösterir mi? Cevabınızı verilerinize dayanarak açıklayınız.

Cevap: Bir cismi yerden yükseğe kaldırdığınızda cismi etkileyen yer çekimi kuvvetini (ağırlığını) yenmek için cisme kuvvet uygularsınız ve iş yapmış olursunuz. İş yapmak için harcadığınız enerji cisimde çekim potansiyel enerjisi olarak depolanır. Bir cismin çekim potansiyel enerjisi cismin yerden yüksekliğine ve ağırlığına bağlıdır.

3
6
3
3
3
2
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.