7. Sınıf Yıldırım Fen Bilimleri Sayfa 86 Cevapları

7. Sınıf Yıldırım Fen Bilimleri Sayfa 86 Cevapları
7. Sınıf Yıldırım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 86 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Yukarıdaki şekilde yerden yükseğe fırlatılan bir topun hareketi sırasında potansiyel ve kinetik enerjisinin değişimi renklerle sembolize edilmiştir. Kinetik enerji kırmızı, potansiyel enerji mavi renkle gösterilmiştir. Şekli inceleyiniz. Topun potansiyel ve kinetik enerjilerinde nasıl bir değişim Niçin?

Cevap: Günlük yaşamda en sık gördüğümüz enerji dönüşümleri arasında kinetik (hareket) enerjinin potansiyel enerjiye, potansiyel enerjinin ise hareket enerjiye dönüşmesidir. Özellikle yukarıda verdiğimiz gibi elma buna en güzel örnektir. Çünkü sabit duran bir elmanın dalında potansiyel enerjisi varken, dalından kopup aşağıya düşmeye başladığı andan itibaren potansiyel enerjisi kinetik enerjiye, yani hareket enerjisine dönüşür.

Örneğin elimizde tuttuğumuz bir topun potansiyel enerjisi bulunmaktadır. Ancak topu elimizden bıraktığımız andan itibaren yere düşerken kinetik (hareket) enerjiye dönüşür.

7
6
111
6
16
110
27
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.