7 yıldır yapılan tüm KPSS'ler şaibeli çıktı

7 yıldır yapılan tüm KPSS'ler şaibeli çıktı
KPSS soruşturmasından çuval dolusu skandal çıktı

ÖSYM içinde ‘kozmik oda’ olarak kabul edilen ve internet erişi olmayan bilgisayarlardan internete bağlanıldığı, sınav sonuçları açıklanmadan adaylara mail ile gönderildiği tespit edildi.

Vatan gazetesinde yer alan habere göre, 10-11 Temmuz 2012 tarihilerinde yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavında kopya çekildiği iddalarıyla başlayan soruşturmada, Ankara Cumhuriyet Savcılığı çok çarpıcı sonuçlara ulaştı.

İNTERNET BAĞLANTISI OLMAMASI GEREKİYORDU AMA...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığıtalimatıyla hazırlanan bilirkişi raporunda, hiçbir internet bağlantısı olmaması gereken ÖSYM’nin kozmik odası olarak adlandırılan TAB ve Bilgi İşlem Müdürlüğü’ndeki bilgisayarlardan "osym.gov.tr" uzantılı mail adreslerinden sınav sonuçlarının paylaşıldığı tespit edildi.

KİMLİK NUMARALARI DA PAYLAŞILMIŞ

Bilirkişi raporunda tespit edilen başka bir bulgu ise adayların TC Kimlik Numaraları’nın paylaşılması. Özellikle gizli olan bu bilgi, yine internet kanalı ile üçüncü kişilerle paylaşılmış...

2005 YILINDAN BU YANA TÜM SINAV SONUÇLARI İNCELENECEK

ÖSYM’den 2005 yılından başlayarak tüm sınavların veri tabanları ve dataları da ÖSYM'den talep edildi. 

Kaynak:Vatan

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.