8. Sınıf Çıkmış Bursluluk Sınav Soruları

8. Sınıf Çıkmış Bursluluk Sınav Soruları
8. Sınıf Çıkmış Bursluluk Sınav Soruları ve cevapları, 2018-2019 yılları arasında yapılan tüm sınav soruları ve cevap anahtarına buradan ulaşabilirsiniz. 8. Sınıf Bursluluk Soruları, 8. Sınıf İOKBS Sınav Soruları ve Cevapları yazımızın detayını okuyunuz.

İOKBS, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı diğer ismi ile Bursluluk Sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenir. MEB tarafından düzenlenen sınav maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs ve ücretsiz yatılı eğitim şansı veriyor.

İOKBS nedir?

İOKBS kısaltmasının açılımı "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlar Bursluluk Sınavı" şeklindedir.

İOKBS Sınavı; Alt gelir grubuna mensup ailelerin çocuklarına ücretsiz kalıcak yer sağlanarak her ay önceden belirlenmiş bir aylığın verildiği ve okumasının sağlanmasına imkan sağlayan bir sınavdır.

İOKBS sınavları her yıl tekrarlanır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenir. İOKBS için tercih ve yerleştirme takvimini takip etmeniz gerekmektedir.

İOKBS Puan Hesaplaması için tıklayınız

2019 Çıkmış İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarları - 02.06.2019 tarihinde Yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarlarına aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.

8. Sınıf A Kitapçığı için tıklayınız.

8. Sınıf B Kitapçığı için tıklayınız.

2018 Çıkmış İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarları - 03.06.2018 tarihinde Yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarlarına aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.

8. Sınıf A Kitapçığı için tıklayınız.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
2
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.