1. HABERLER

  2. MATEMATİK

  3. 8. Sınıf Ekoyay Matematik Sayfa 305-309 Cevapları
8. Sınıf Ekoyay Matematik Sayfa 305-309 Cevapları

8. Sınıf Ekoyay Matematik Sayfa 305-309 Cevapları

8. Sınıf Ekoyay Yayıncılık Matematik Bilgimizi Ölçelim Sayfa 305, 306, 307, 308, 309 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bilgimizi Ölçelim

1. Aşağıdakilerden hangisi dikdörtgenler prizması değildir

Cevap : D

2. Yukarıdaki dikdörtgenler prizmasının açınımına göre aşağıdaki ifadelerden hangisi kesinlikle doğrudur?
A) b = c B) a = d C) a = b D) b = d

Cevap : B

3. Aşağıdakilerden hangisi bir prizmanın taban dışındaki yüzlerinden biri olabilir?
A) Kare B) Eşkenar üçgen C) Paralelkenar D) Eşkenar dörtgen

Cevap : A

4. Aşağıdakilerden hangisi altıgen prizmanın açınımı olamaz?

Cevap : D

5. Yukarıda ayrıt uzunlukları verilen üçgen prizmanın açınımı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : D

6. Aşağıdaki dikdörtgenlerden hangisi aynı üçgen prizmanın bir yüzü olamaz?

Cevap : C

7. Aşağıdaki dikdörtgenlerden hangisi yukarıdaki dörtgen prizmanın yüzlerinden biri değildir

Cevap : B

8. Bir üçgen prizmanın yüzlerinden biri yukarıdaki dikdörtgen olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi bu üçgen prizmanın diğer yüzlerinden biri olamaz?

Cevap : B

9. Yukarıda bir üçgen prizmanın açınımı verilmiştir. Buna göre a, b, c ve d uzunlukları aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?

Cevap : C

10. Ayrıt uzunlukları 3 cm, 4 cm ve 5 cm olan dikdörtgenler prizmasının yüzey alanı kaç santimetrekare olur?

Cevap : 94 cm2

11. Ayrıtı 5 cm olan dört tane eş küple oluşturulan kare prizmanın yüzey alanının en küçük değerini bulunuz.

Cevap : 400 cm2

12. Yukarıdaki dikdörtgenler prizmasının tabanı köşegeni boyunca kesilerek bir prizma oluşturuluyor. Oluşturulan prizmanın açınımı aşağıdakilerden hangisi olamaz?

Cevap : D

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum