8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 191 Cevapları Ata Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 191 Cevapları Ata Yayıncılık
8. Sınıf Ata Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 191 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Doğada birbiri ile beslenen canlılar arasındaki beslenme ilişkisi besin zinciri ile gösterilir. Besin zincirinde okun ucu, okun başladığı canlıyla beslenen canlıyı gösterir. Örneğin Görsel 6.8’deki besin zincirinde tilki, tavşan ile beslenir. Görsele göre tilki hangi canlının besinidir?
Cevap
: Görsele göre tilki 3. dereceden tüketici olan kartalın besinidir.

Bir besin zincirinde üreticiler, tüketiciler ve ayrıştırıcılar bulunur. Kendi besinlerini ürettikleri için besin zincirinin ilk basamağında üretici canlılar yer alır. Daha sonra sırasıyla 1,2 ve 3. dereceden tüketici canlılar bulunur. Ayrıştırıcılar ise besin zincirindeki tüm canlılar ile ilişkili olduğundan besin zincirinin her basamağında yer alır. Besin zincirinde bir canlının sayısının azalması veya artması zincirdeki diğer canlıların sayısını etkiler. Örneğin Görsel 6.8’deki besin zincirinde tavşanla beslenen tilkinin sayısının artması tavşan sayısının azalmasına, tilki ile beslenen kartal sayısını artmasına neden olur. Bu durumda besin zincirinde marulun sayısında nasıl bir değişim olur?
Cevap
: Tavşan sayısının azalması, tilki sayısının artmasına yol açar, bu da kartal sayısının artmasına sebep olur. Bu durumda besin zincirinde marulun sayısı artabilir, çünkü daha fazla tilki ve kartal, tavşanları avlayarak tavşan popülasyonunun azalmasına katkıda bulunur ve bu, marulların zarar görme olasılığını azaltır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.