8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları Ata Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları Ata Yayıncılık
8. Sınıf Ata Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 28 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilrisiniz.

Tablo 1.1’de Manisa ilinin beş günlük hava tahmin raporu verilmiştir. Bu rapor T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün resmî sitesinde yayımlanır ve meteorologların yaptığı gözlem ve tahminlere göre hazırlanır. Tabloya göre belirtilen günlerde Manisa’da hangi hava olaylarının görülmesi beklenmektedir? Rüzgârın hızı hangi günde daha fazladır? Hava sıcaklığı değiştiğinde hava olaylarında değişiklik görülür mü? Nem miktarının hava olaylarının oluşmasında nasıl bir etkisi olabilir? Düşüncelerimizi arkadaşlarımızla paylaşalım.

Cevap: Hava tahminlerinde hava sıcaklığı, nem miktarı ve rüzgâr hızı gibi faktörler bir araya getirilerek hava olaylarının tahmin edilmesi için kullanılır. Bu faktörlerin değişimi, tahminlerin güncellenmesine ve hava olaylarının farklılık göstermesine neden olabilir.

Görsel 1.11’de çöl bölgesinde yaşayan insanlar, Görsel 1.12’de ise kutup bölgesinde yaşayan insanlar görülmektedir. Çöl ve kutup bölgesinde yaşayan insanların kıyafetleri neden farklıdır? İklim koşulları canlıların yaşamlarını nasıl etkiler? Düşüncelerimizi arkadaşlarımızla paylaşalım.

Cevap: Çöl ve kutup bölgelerindeki insanların kıyafetleri iklim koşullarına uygun olarak farklıdır. Çölde sıcak ve kurak iklim nedeniyle hafif ve ince giysiler tercih edilirken, kutup bölgelerinde soğuk hava koşullarına karşı kalın ve yalıtımlı giysiler kullanılır. İklim, canlıların yaşam tarzını, beslenme alışkanlıklarını ve barınma biçimini büyük ölçüde etkiler.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.