8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları Ata Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları Ata Yayıncılık
8. Sınıf Ata Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 30 Pekiştiren Soru Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilrisiniz.

Görsel 1.17’deki deniz melteminin ve Görsel 1.18’deki kara melteminin oluşumuna bakarak kara ve deniz üzerinde oluşan basınç alanlarının neler olduğunu söyleyiniz.

Cevap: Kara meltemleri, karasal ve denizsel alanlar arasındaki sıcaklık farklarına dayalı olarak oluşur. Denizler genellikle daha yavaş ısınır ve soğur, bu nedenle denizin üzerinde sıcak hava yükselirken, karasal alanlar daha hızlı ısınır ve sıcak hava yükselmesi azalır. Bu sıcaklık farkları, farklı basınç alanlarının oluşmasına neden olarak rüzgarların denizden karaya doğru esmesine yol açar. Ancak daha spesifik bilgi vermek için görsel referansa ihtiyaç vardır.

Pekiştiren Soru

Rüzgârın oluşumunu gözlemlemek isteyen Merve, özdeş mumlar ve balon kullanarak aşağıdaki düzeneği kuruyor. Merve düzenekteki balonun hareket yönüne bakarak rüzgârın yönünü tespit edecektir.

Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayalım.

1. Balon bir süre sonra hangi yönde hareket eder?

Cevap: 1

2. Hangi bölgede hava sıcaklığı daha fazladır?

Cevap: L bölgesinde

3. Hangi bölgede alçak basınç alanı oluşur?

Cevap: L bölgesinde

4. Hangi bölgede alçalan hava hareketi görülür?

Cevap: K bölgesinde

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.