8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 64 Cevapları Ata Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 64 Cevapları Ata Yayıncılık
8. Sınıf Ata Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 64 Pekiştiren Soru Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilrisiniz.

Pekiştiren Soru

Sirke sinekleri genetik deneylerde kullanılan bir sinek türüdür ve genellikle bu sinekler kırmızı gözlüdür. Sirke sinekleri ile ilgili yapılan iki ayrı deney aşağıda verilmiştir.
I. deney: Kırmızı gözlü sirke sineği larvalarından deney ve kontrol grubu oluşturuluyor. Deney grubundakilere X ışını verilirken kontrol grubundaki larvalara X ışını verilmiyor. Deney grubundaki sirke sinekleri beyaz gözlü, kontrol grubundaki ise kırmızı gözlü oluyor.
II. deney: Sirke sineği larvalarının bir kısmı 16 °C’ta bir kısmı ise 25 °C’ta yetiştiriliyor.
16 °C’ta yetiştirilen sirke sineklerinin düz, 25 °C’ta yetiştirilen sirke sineklerinin ise kıvrık kanatlı olduğu görülüyor. Kıvrık kanatlı sirke sineği larvaları 16 °C’ta yetiştirildiğinde ise gelişen sirke sinekleri düz kanatlı oluyor.

Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Hangi deneyde sirke sineğinin genetik yapısı değişmiştir?
Cevap
: I. deney

2. Hangi deney modifikasyona örnektir?
Cevap
: II. deney

174
41
38
40
31
67
234
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.