8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Ata Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Ata Yayıncılık
8. Sınıf Ata Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 87 Etkinlik Zamanı Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Etkinlik Zamanı

İhtiyacın Olacak

Özdeş sünger (2 adet), aynı kalınlıkta kitap (2 adet).

Haydi Başlayalım

Kitaplardan birini önce geniş yüzeyi alta gelecek şekilde süngerin üzerine bırakalım (Görsel 1). Süngerdeki şekil değişikliğini gözlemleyelim. Aynı kitabı bu kez dar yüzeyi süngerin üzerine gelecek şekilde bırakalım (Görsel2). Süngerdeki şekil değişikliğini gözlemleyelim.

Kitaplardan birini geniş yüzeyi alta gelecek şekilde süngerin üzerine bırakalım (Görsel 3). Daha sonra üzerine diğer kitabı koyalım (Görsel 4). Her iki durumda süngerdeki şekil değişikliğini gözlemleyelim.

Sonuçları Yorumlayalım

• Görsel 1 ve Görsel 2’de kitabın süngere etkisinin farklı olmasının sebebi nedir? Bu görsellere bakarak basıncın neye bağlı olduğunu söyleyebiliriz?
Cevap
: Görsel 1 ve Görsel 2’deki farklı etkiler, kitapların sünger yüzeyine uyguladıkları basınç farkından kaynaklanır. Görsel 2’deki kitap, daha dar bir alana basınç uygular, bu nedenle sünger daha fazla sıkışır ve daha fazla şekil değiştirir. Bu, basıncın uygulandığı yüzey alanı ile doğru orantılı olduğunu gösterir.

• Görsel 3 ve Görsel 4’te kitabın süngere etkisinin farklı olmasının sebebi nedir? Bu görsellere bakarak basıncın neye bağlı olduğunu söyleyebiliriz?
Cevap
: Görsel 3 ve Görsel 4’teki farklı etkiler, kitap sayısının artmasının sünger üzerindeki toplam kuvveti artırmasından kaynaklanır. Daha fazla kitap, daha fazla kuvvet uygular ve bu nedenle sünger daha fazla şekil değiştirir. Bu, basıncın uygulanan kuvvet ile doğru orantılı olduğunu gösterir.

105
45
45
45
31
31
37
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.