8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 99-100 Cevapları Ata Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 99-100 Cevapları Ata Yayıncılık
8. Sınıf Ata Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 99, 100 1. Bölüm Sonu Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Bölüm Sonu Soruları

A. Özdeş cisimler kullanılarak aşağıdaki düzenekler hazırlanıyor.

Düzeneklerle ilgili olarak aşağıda verilen soruların cevaplarını yazalım.

• Katı basıncının cismin yere temas eden yüzey alanına bağlı olup olmadığının araştırıldığı bir deneyde hangi düzeneklerin yere yaptığı katı basınçları karşılaştırılmalıdır?
Cevap
: I ve II. düzenekler

• Katı basıncının ağırlıkla ilişkisinin araştırıldığı bir deneyde hangi düzeneklerin yere yaptığı katı basınçları karşılaştırılmalıdır?
Cevap
: I ve III. düzenekler

B. Ecrin, sıvı basıncının sıvının yoğunluğu ile ilişkisini araştırmak için bir deney yapacaktır. Buna göre Ecrin, aşağıda verilen K, L, M ve N sıvılarının bulunduğu özdeş kaplardan hangilerini kullanmalıdır? Yazınız.
Cevap: K ve N düzenekleri seçilmelidir.

C. Aşağıda verilenlerden hangisi Pascal prenbine göre çalışır? İşaretleyelim.
Cevap
: b. İtfaiye merdiveni c. Berber koltuğu

Ç. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.

1. Aşağıda numaralanarak verilmiş olan düzenekler özdeş cisimler kullanılarak oluşturulmuştur. Buna göre I, II ve III. düzeneklerin yere yaptıkları basınçların büyükten küçüğe doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

A) I – II – III B) II – III – I C) III – I – II D) I – III – II
Cevap: A

2. Özdeş kapların içine eşit seviyede olacak şekilde sıvılar doldurulup K, L ve M noktalarındaki sıvı basınçları ölçülüyor. Suyun yoğunluğu zeytinyağının yoğunluğundan büyük olduğuna göre K, L ve M noktalarına etki eden sıvı basınçlarının büyüklükleri arasındaki ilişki aşağıdaki grafiklerden hangisinde doğrudur?
Cevap
: C

3. Emrah resimdeki A, B ve C noktalarındaki açık hava basıncını ölçüyor. Buna göre Emrah A, B ve C noktalarındaki açık hava basınçlarını büyükten küçüğe hangisindeki gibi sıralarsa doğru olur?

A) B = C > A B) A > B > C C) C > A > B D) B > A > C
Cevap: D

4. Hipotez: Cismin yere temas eden yüzey alanı arttıkça katı basıncı azalır. Gürkan verilen hipotezi ispatlamak için yapacağı deneyde, I. düzenekle birlikte aşağıdaki düzeneklerden hangisini kullanmalıdır? (G: ağırlık, S: yere temas eden yüzey alanı)
Cevap
: C

932
275
149
11
11
11
275
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.