8. Sınıf Meb İnkılap Tarihi Sayfa 134 Cevapları

8. Sınıf Meb İnkılap Tarihi Sayfa 134 Cevapları
8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Sayfa 134 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Cumhuriyeti nasıl kazandık?

Savaşarak, canımızı malımızı her şeyimizi verip düşmanı yurttan atarak. Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara’da , Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükumeti adıyla yeni bir yönetim kurulmuştu . Fakat bu yeni yönetimin rejimi henüz belirtilmemişti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükumeti özünde ulusal egemenliğe dayalı bir hükumetti. Fakat Yeni Türkiye’yi devlet şekillerinden , yönetim biçimlerinden birine uygun olarak resmen ilan etmek gerekiyordu. Yani sıra devletin adının konmasına gelmişti. Bu durumdan dolayı büyük mücadeleler sonrasında cumhuriyet ilan edilmiştir.

Soru: Cumhuriyetle neler kazandık?
Cumhuriyetin ilan edilmesi ile ülkemizde bir çok şey değişmiştir. Cumhuriyet sayesinde vatandaşlarımıza bir çok hak ve özgürlükler verilmiştir.

Cumhuriyetin korunması ve geliştirilmesinde bizlere düşen görevler nelerdir?
Milli Mücadele döneminin zaferle sonuçlanmasından sonra kurulan cumhuriyet, 29 Ekim 1923 yılında ilan edilmiştir. Böylece müreffeh ve çağdaş olan bir Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarih sahnesine çıkmıştır. Yeni bir Türk devleti olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu toprakları olarak bilinen Asya topraklarının Avrupa ile birleştiği noktada bulunmaktadır.

Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte yapılan devrimleri siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik olarak bir güçlenme ve kalkınma oluşmasını sağlamak, ülkenin modern ve çağdaş olarak gelişmesine katkı sunmak için yapılmıştır. Bu bakımdan muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak planlanmıştır.

Cumhuriyetin korunmasında ve yaşatılmasında bizlere düşen görevler ise şu şekildedir:

  • Vatan ve millet sevgisinin erkan yaşlarda kazanılması gerekir.
  • Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin zamanında tamamlanması gerekir.
  • Vatana, millete ve devlete karşı mesleki bilincin oluşarak üretmeye katkı sağlanması gerekir.
  • Devlete karşı görev ve sorumlulukların yerine getirilmesi gerekir
  • Milli egemenliğin ve hukukun üstünlüğünün korunması gerekir.
  • Bayrağa ve İstiklal Marşı’na saygı gösterilmesi gerekir.
  • Kültürel ve manevi değerlerin korunması gerekir.
  • Bağımsız ve tarafsız mahkemelerin korunması gerekir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum