8. Sınıf Meb İnkılap Tarihi Sayfa 180 Cevapları

8. Sınıf Meb İnkılap Tarihi Sayfa 180 Cevapları
8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Sayfa 180 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru1. Atatürk dünyadaki durumu neden “ateşkes dönemi” olarak tanımlamıştır?

“Versailles (Versay) Antlaşması I. Dünya Savaşı’nın nedenlerinden hiçbirini yok edemediği gibi, aksine düşman devletler arasındaki uçurumu büsbütün derinleştirmiştir. Çünkü yenen devletler, yenilenlere barış şartlarını zorla kabul ettirirken sadece düşmanlık duygularından beslenmişlerdir. Bu duyguları kin beslemelerine ve intikam alma duygularının oluşmasına neden olacaktır demiştir. 

Soru: 2. I. ve II. Dünya Savaşları arasında nasıl bir ilişki vardır?

I. Dünya Savaşı’nda yaşananlar ve sonrasında yapılan Dünya’nın nimetlerinin paylaşımı haksız olduğu için II. Dünya savaşı ufukta görünecektir. Birinci Dünya Savaşı sonrası yaşananlar II. Dünya Savaşı’nın yaşanmasına neden olacaktır.

Soru: 3. Adolf Hitler’in Almanya’da kısa sürede güçlenmesini nasıl açıklayabiliriz?

Hitler, halkın iradesini yansıttığını düşünerek Almanya’daki en radikal fikirleri dile getiriyordu. I. Dünya Savaşı’nda yenilen Alman Halkına hayaller ve vaatler satıyordu. Bu da halkın gelecek için güçlü olma duygularını zirveye taşımıştır. Böylece Hitler’in emrine itaat etmişlerdir.

Soru: 4. Milletler Cemiyetinin tutumunun, II. Dünya Savaşı’nın çıkmasındaki etkisi ne olmuştur?

Milletler Cemiyeti, Birinci Dünya Savaşı içinde uluslararası barış ve güvenliği sağlamak amacıyla kurulsa da bunu başaramamış galip devletlerin çıkarlarını koruyan bir cemiyet olmaktan ileri gidememiştir. Bundan dolayı da II. Dünya savaşı çıkmıştır.

24
5
16
9
22
8
29
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.