8. Sınıf Meb İnkılap Tarihi Sayfa 44 Cevapları

8. Sınıf Meb İnkılap Tarihi Sayfa 44 Cevapları
8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 44 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz

8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 44 Cevapları

Soru: 1. Mustafa Kemal’in ortaya çıkabilecek durumu önceden sezmesi onun hangi kişilik özelliğini göstermektedir?

  • Geleceği öngörebilme
  • İleri görüşlülüğü
  • Analitik düşünme yeteneği

Soru: 2. Mustafa Kemal’in, oluşan ciddi durum karşısında, üslerinin emrini beklemeden harekete geçmesi onun hangi kişilik özelliğini göstermektedir?

Cevap: Onun zor zamanlarda insiyatif alabilme karar alabilme ve hızlı bir şekilde düşünerek en doğru olanı yapabilme başarısını göstermektedir.

Soru:Kendinizi 1915 yılında hayal ediniz. Çanakkale’de düşmanla mücadele eden Mehmetçiklere desteğinizi ifade eden bir mektup yazınız ve sınıfta paylaşınız.

Sevgili Mehmetçikler,

Ben şu anda sizlere bu mektubu yazarken içim kan ağlamaktadır. Nedenine gelince keşke ben de büyük olsaydım da sizlerle omuz omuza cephede savaşsaydım. Ama ben bunu tüm kalbimle hissediyorum. Yanınızda olamasam da attığınız her kurşunda kazdığınız her siperde yanınızda olduğumu bilmenizi isterim.  Hepiniz birer kahramansınız.

Şayet biz bugün vatanımızda rahat bir şekilde yaşayabiliyorsak bunu size borçluyuz. Çünkü siz Çanakkale’de düşmanla bizim için savaştığınız. Hiç korkmadan şehadete gidebileceğinizi bildiğiniz halde korkusuz bir şekilde vatan uğruna savaştınız. Bizler sizlere ne kadar minnet etsek azdır. Allah şehadetinizi kabul etsin.

502
506
33
72
34
12
125
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.