8. Sınıf Meb İnkılap Tarihi Sayfa 48 Cevapları

8. Sınıf Meb İnkılap Tarihi Sayfa 48 Cevapları
8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 48 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz

Soru1. İtilaf Devletleri’nin Paris Konferansı’ndaki tutumlarından hangileri Wilson İlkelerine aykırıdır?

Cevap:  Avrupa’da Fransa ve İngiltere’nin çıkarlarına aykırı bir politika güden Alman Devleti, konferansın birinci öncelikli konusunu oluşturuyordu. Fransa kendi sınırlarını koruma altına almak isterken İngiltere ise Avrupa’da söz sahibi olmak için en azından kendi himayesinde parçalanmış bir Almanya hayalleri kuruyordu. Savaş öncesinde kabul edilen Wilson İlkeleri’ne aykırı ne kadar uygulama varsa hepsi antlaşmalara dahil edildi. Bu söz de barış antlaşmaları aslında yenilen devletleri sindirme ve parçalama planından ibaretti

Soru:2. Osmanlı Devleti ile barış antlaşması imzalanamamasının sebebi ne olabilir? 

Cevap:  Aslında Londra konferansına Tbmm’nin gitme sebebi sadece kendini tanıtmak ve barış yanlısı olduğunu göstermektir. Anlaşmayı imzalamak için gidilmemiştir. Londra konferansı Sevr’i bize kabul ettirmek içindir biz de etmemek de kararlıyızdır.

Soru:3. Milletler Cemiyetinin İngiltere’nin çıkarlarına göre hareket etmesi hangi sonucu doğurmuştur?

Cevap: Diğer devletlerin Milletler Cemiyetine güvenmemelerine neden olmuştur. Bundan sonra Milletler Cemiyeti’nin aldığı kararlar sorgulanmaya başlamış ve ülkeler kendi aralarında yeni anlaşmalar yapmak için çalışmışlardır.

Soru:4. I. Dünya Savaşı’ndan sonra imzalanan sözde barış antlaşmaları, yenilen devletlerde hangi duyguları doğurmuştur?

Cevap: Kin duygularını ve sönmeyecek sonu 2. Dünya Savaşı’na kadar gidecek kaybettikleri yerleri yeniden kazanmayı intikam almayı hedefleyen planlar yapmalarına neden olacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

886
355
362
78
78
77
656
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum