8. Sınıf Meb İnkılap Tarihi Sayfa 64 Cevapları

8. Sınıf Meb İnkılap Tarihi Sayfa 64 Cevapları
8. Sınıf Meb İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sayfa 64 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1- Genelge (tamim), bildirge, önerge kavramlarını araştırınız.

  • Genelge: Yasa, tüzük ve yönetmeliklerin uygulanmasında yol göstermek, herhangi bir konuyu aydınlatmak, bir duruma dikkat çekmek gibi amaçlarla ilgili yerlere ve ilgililere gönderilen yazı.
  • Tamim: Yasa, tüzük ve yönetmeliklerin uygulanmasında yol göstermek, herhangi bir konuyu aydınlatmak, bir duruma dikkat çekmek gibi amaçlarla ilgili yerlere ve ilgililere gönderilen yazı.
  • Önerge: Meclis, kurultay gibi resmi, düzenli toplantılarda, bir konu görüşülürken herhangi bir öneride bulunmak isteyen üyenin ya da üyelerin hazırlayıp başkanlığa verdiği, oya konularak karar verilmesi istenen yazılı kâğıt.

2- Havza Genelgesi’nin, Hristiyan halka karşı taşkınlık yapılmaması yönündeki maddesini, Mondros Ateşkes Antlaşması’nın işgallerle ilgili 7. maddesi ile ilişkilendirerek açıklayınız.
Cevap
: Çünkü 7. maddede İtilaf Devletleri güvenliklerini tehdit edecek bir durumun ortaya çıkması halinde herhangi bir stratejik noktayı işgal etme hakkına sahip olacak yazılarak aslında Hristiyan halk bahane edilmek istenmektedir. Eğer taşkınlık yapılırsa gerekli fırsat sunulmuş olacaktır.

0
100
1
1
2
1
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.