8. Sınıf Meb İnkılap Tarihi Sayfa 99 Cevapları

8. Sınıf Meb İnkılap Tarihi Sayfa 99 Cevapları
8. Sınıf Meb İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sayfa 99 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1- İtilaf Devletleri’nin Londra Konferansı’na TBMM Hükümeti ve İstanbul Hükümeti’ni birlikte çağırmalarının sebebi nedir? Açıklayınız.
Cevap: Orada bir ikilik çıkarmak bu kargaşadan yararlanarak kendi şartlarının kabul edilmesini sağlamak için bu hileye başvurmuşlardır. TBMM’nin İstanbul Hükümeti heyeti içinde bir temsilci ile konferansa katılabileceğini bildirmişlerdi. İtilaf Devletleri bu tutumları ile Millî Mücadele hareketini yok sayarak TBMM Hükümetini tanımadıklarını göstermek istemişlerdi.

2- Londra Konferansı’nda İtilaf Devletleri ile TBMM Hükümeti arasında uzlaşma sağlanamamasının sebepleri nelerdir? Açıklayınız.
Cevap
: Anadolu’yu TBMM’yi temsil eden Bekir Sami Bey, ilk olarak Anadolu’nun boşaltılmasını istedi, Misakımillî kararlarından bahsederek Türk halkının haklı davasını ve bağımsız yaşama isteğini anlattı. Ancak İtilaf Devletleri, Bekir Sami Bey’in dile getirdiği bu haklı istekleri kabul etmedikleri gibi Anadolu’yu boşaltmaya da razı olmadılar. Bunun üzerine konferans barış adına bir sonuç alınamadan dağıldı.

Mustafa Kemal, Londra Konferansı’ndan barış adına bir sonuç alınamayacağını bildiği halde hangi nedenlerle konferansa katılma kararı almıştır? Açıklayınız.
Cevap
: Mustafa Kemal’e göre, konferansta anlaşma sağlanamamasına rağmen TBMM Hükümeti, Misakımillî’yi dünya kamuoyuna duyurmayı başaracak ve böylece İtilaf Devletleri tarafından resmen ve hukuksal olarak tanınmış olacaktı.

78
44
37
113
13
54
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum