8. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 51 Cevapları

8. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 51 Cevapları
8. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Sayfa 51 Sıra Sizde Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sıra Sizde

Rasulullah'a (s.a.v.) bir adam gelerek abdesti nasıl alacağını sordu. Peygamberimiz (s.a.v.) ona üçer kere yıkanmasını gösterdi. Sonra da buyurdu: “Abdest işte böyledir. Kim buna fazlalıkta bulunursa kötü bir iş yapmış, haddi aşmış ve zulmetmiş olur.” (bk. Nesâî, Tahâret, 105.)

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir gün hutbeden sonra ayağa kalkarak kıbleye yöneldi ve tekbir aldı. İnsanlar da kalkıp arkasında namaza durdu. Kur'an okudu, sonra rükû yaptı. İnsanlar da onunla birlikte rükû yaptılar... Peygamber Efendimiz (s.a.v.) namazı bitirince insanlara döndü ve “Ey insanlar! Bana uymanız ve nasıl namaz kıldığımı öğrenebilmeniz için böyle yaptım.” buyurdu. (bk. Buhârî, Salât, 18.)

Okuduğunuz bu iki metnin ortak noktası nedir? Düşüncelerinizi yazınız.

İki metinde de ortak noktanın Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ‘in yol gösterici olarak gönderildiği ve biz kendi aramızda yanlış anlaşılmalara düşmeyelim diye bizlere en doğrusunu öğrettiği anlaşılmaktadır.

Sıra Sizde

Hatice Öğretmen: “Allah (c.c.) tarafından seçilen ve vahyi insanlığa ulaştırmakla görevlendirilen Hz. Peygamber (s.a.v.), Kur'an'ın en iyi açıklayıcısıdır. Çünkü Hz. Peygamber'e (s.a.v.) Kur'an'ı, Yüce Allah öğretmiştir. Bu nedenle Yüce Rabb'imizin sevdiği bir kul olabilmemiz için Hz. Peygamber'in (s.a.v.) açıklamaları ve uygulamaları bizim için çok önemlidir.” dedi.

Öğretmen bu açıklamasıyla nelere dikkat çekmektedir? Yazınız.

Peygamberin anlattıklarından gösterdiklerinden ve sözlerinden kısaca onun yolundan ayrılmamamız gerektiğinden bahsetmektedir.

5
1
2
1
3
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.