8. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 64 Cevapları

8. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 64 Cevapları
8. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı 3. Ünitemize Hazırlanalım Sayfa 64 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ünitemize Hazırlanalım
Sınıf başkanında aranan özellikler neler olmalıdır? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Sınıf başkanı, bir sınıfta öğretmen olmadığı zamanlarda yetkili olan kişidir. Öğretmenin olmadığı zamanla da sınıftan ve sınıfta bulunan kişilerden sorumlu olan kişi sınıf başkanıdır. Sınıf başkanı ya öğretmen tarafından ya da sınıfta bulunan tüm öğrencilerin oyu ile seçilir.

Sınıf başkanının birçok sorumluluğu bulunmaktadır. Bu yüzden sınıf başkanı olarak seçilecek kişinin sorumluluk sahibi bir kişi olmasına dikkat edilmelidir. Hem sınıf başkanı olacak olan kişi hem de sınıftaki diğer öğrenciler bu durumu dikkate alarak hareket etmelidir. Bir insanı popüler olduğu ya da en yakın arkadaşımız olduğu için değil, sorumluluk sahibi bir insan olduğu için sınıf başkanı seçmeliyiz.

Sınıf başkanının sorumluluk sahibi olmasının yanı sıra aynı zamanda da herkese eşit bir şekilde davranması gerekmektedir. Öğrenciler arasında ayrım yapmak sınıf başkanında olmaması gereken bir özelliktir. Sınıfın bir problem ile karşı karşıya gelmesi durumunda sınıf başkanı problem çözmeye ön ayak olmalıdır. Aynı zamanda girişken olmak da önemlidir.

"İşi ehline vermek” cümlesinden ne anlıyorsunuz? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Bir işi ustası yapmalıdır. Böyle yapılırsa yapılan işten daha fazla verim alınır. Aksi takdirde işten fazla bir verim almak söz konusu olmaz ve gösterilecek kişiler tarafından beğenilmeyebilir. Bu nedenle her işi bir bilenin yapması gerekmektedir.

“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır.” (Buhârî, Megâzi, 35.) hadisi size hangi mesajı vermektedir? Düşüncelerinizi defterinize yazınız.

Efendimiz bu sözüyle insanlara faydası olan kimsenin insanların en hayırlısı olduğunu bildirmiştir. İş yapana yardım etmek, çevreye ve topluma karşı duyarlı olmak, insanlara güzel sözle hitap etmek, küskünleri barıştırmak, iyiliği emredip, kötülükten sakındırmak, stres ve bunalımda olan birisini dinlemek, sıkıntısına merhem olmaya çalışmak, hakkı ve sabrı tavsiye etmek, sadece insanlara değil, bitkilere ve hayvanlara da şefkat ve merhametle muamele etmek, insanlığa maddi-manevi her yönden faydalı olmaya çalışmak gibi güzel örnekler, salih ve kamil bir Müslüman olmanın gerekliliğidir. İnsanlara faydalı olan kişinin yüreğinde hissettiği huzur ise, tarif edilemez ölçüdedir.

Peygamberimizin (s.a.v.) çalışıp kazanma ile ilgili bir hadisini defterinize yazarak bu hadisten anladıklarınızı sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

"Kişi çalışmakta kusur ederse (az çalışırsa) Allah onu gam ve gussaya mübtela kilar"32.
"Hiç bir kimse kendi elinin emeği ile kazandığından daha hayırlı bir lokma asla yiyemez". [676]
"Allahım! Tembellikten, korkaklıktan, ihtiyarlığın verdiği düşkünlük ve cimrilikten sana sığınırım". [677]
"Doğru sözlü ve her konuda güvenilen bir ticaret adamı ahirette peygamberler, sıddîkler ve şehitlerle beraber olacaktır".[678]
"İnsanın yiyip içtiklerinin en helal ve bereketli olanı, çalışıp kazanarak elde ettiğidir". [679]

3
2
9
1
2
5
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.