8. Sınıf Ortak Sınav Konuları TEOG

8. Sınıf Ortak Sınav Konuları TEOG
Kasım ayında uygulanacak olan 8. Sınıf TEOG ortak sınav konuları belli oldu. 8. Sınıf Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İnkilap Tarihi, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ortak sınav konuları TEOG 2014 2015.

Kasım ayındaki 8. Sınıf ortak sınavda hangi konulardan sorular çıkacak …

2014-2015 yılında  8. sınıflar için getirilen yeni SBS sisteminin ayrıntılarına aşağıda yer verdik. MEB’in yayınladığı belgelerde Türkçe, Matematik, Fen ve teknoloji, T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı dil ile Din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri sınav konuları bulunuyor.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş olarak belirlenen yeni modelde öğrenciler 8. sınıfın her dönem 6 dersten birer kez olmak üzere yılda 12 sınava girecek. Yeni sistemde Türkçe, matematik, fen veteknoloji, tc inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi olmak üzere 6 dersten ilk sınav Kasım ayının son haftasında yapılacak. İkinci dönem  merkezi dönem ortak sınavı ise 2015 Nisan ayının son haftasında olacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın kamuoyuna tanıttığı ‘Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş’ sistemiyle ilgili düzenlemeler belirlendi. Milli  Eğitim BakanlığıTalim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ‘Merkezi  Sistem  Ortak  Sınav  Çalışma Takvimleri’ni belirledi. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof.Dr. Emin Karip imzalı çalışma takvimi 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildi.

Ortaokulların 8’inci sınıflarında 2014-2015 Eğitim-Öğretim  yılında  Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C.inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde, bir dönemde  iki  sınava tabi olacak  derslerin ilk sınavı, bir dönemde üç sınava tabi olacak derslerin ise ikinci  sınavı  merkezi sistem ortak sınav kapsamına dahil edilecek.

Merkezi sistem ortak sınavların yapılacağı zamana kadar  Türkiye genelinde okul müfredatının beraberlik yakalanması amacıyla 2014-2015  Eğitim Öğretim Yılı’na mahsus olmak üzere çalışma takvimine göre konu/kazanımların dağılımını gösteren yönergeler hazırlandı.  Merkezi sistem ortak sınavda konu beraberliği yakalama açısından  öğretmenler  yıllık  planlarını uygulamada bu yönergeleri dikkate alacak. 2014-2015  Eğitim  Öğretim  yılında  birinci  dönem merkezi sistem ortak sınavın 2014 yılı Kasım ayının son haftasında, ikinci dönem merkezi sistem ortak sınavın ise 2015 yılı Nisan ayının son  haftasında yapılması kararlaştırıldı.  Merkezi  sistem  ortak  sınavların  kesin tarihleri ile uygulanmasına ilişkin hususlar Bakanlıkça hazırlanacak kararnamede açıklanacak.

BİRİNCİ DÖNEM ORTAK SINAV KONULARI

Türkçe: Fiilimsiler ile ilişkili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama, cümlenin öğeleri, paragraf ve yazım kuralları

İngilizce: Frienship, Improving One’s Looks ,Road to Success

Matematik:Sayılar Üslü Sayılar, Köklü Sayılar, Geometri Örüntü ve Süslemeler, Dönüşüm Geometrisi, Olasılık ve İstatistik Tablo ve Grafikler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Zekat, Hac ve Kurban İbadeti, Kaza ve Kader

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: Bir kahraman doğuyor, Milli Uyanış: Yurdumuzun İşgaline Tepkiler

Fen ve Teknoloji: Hücre Bölünmesi ve Kalıtım, Kuvvet ve Hareket

ÖĞRETMEN VE OKUL YÖNETİMLERİ KONULARI ÖĞRENCİYE NOKSANSIZ AKTARMA HUSUSUNA ÖNEM GÖSTERECEK

Birinci dönemde yapılacak merkezi sistem ortak sınavda sorulacak soruların kapsamı, eğitim öğretim yılının başından ‘Birinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavı’nın yapılacağı tarihe kadar olan konu/kazanımları içerecek. İkinci dönemde yapılacak merkezi sistem ortak sınavda sorulacak soruların kapsamı ise eğitim öğretim yılının başından ‘İkinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavı’nın yapılacağı tarihe kadar işlenmiş olan tüm konulardan oluşacak. Birinci Dönem Merkezi Ortak Sınav’ının ve İkinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavı’nın yapılış tarihine kadar, çalışma takviminde belirtildiği şekilde konu-kazanımların sırasıyla öğrenciye aktarılmalı ve bu bağlamda öğrencilerin eksiklerinin kalmaması için okul yönetimleri ve öğretmenler tüm önlemleri almalıdır. Çizelgelerde ‘Birinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınav’ ve ‘İkinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınav’ dışında öğretmenlerin yapacakları diğer sınavlar için belirtilmiş olan tarihler sadece bir tavsiyedir. Henüz kesinlik kazanmamıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.