8. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 61 Cevapları

8. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 61 Cevapları
8. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Fen Bilimleri Sayfa 61 Kendimizi Değerlendirelim Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kendimizi Değerlendirelim 2-4

1) Farklı türe ait canlılar, benzer adaptasyonlar gösterebilir. Bu canlılara ve bunların göstermiş olduğu adaptasyonlara örnekler yazınız.

Kutup ayıları ve kutup tilkileri farklı tür canlılar olmalarına rağmen kıl renkleri beyazdır. Bu özellikleri kutuplarda yaşama şanslarını artırmışlardır. Öğrenciden gelen farklı yanıtlar değerlendirilir.

2) Doğal seçilim nedir? Açıklayınız.

Doğadaki yaşam şartlarına adaptasyon gösterenlerin yaşamasına, gösteremeyen canlıların yok olmasına doğal seçilim denir.

3) Doğal seçilime neden olan faktörleri sıralayınız.

Canlılar arasındaki rekabet, iklim şartları, beslenme, hastalıklar doğal seçilime neden olan faktörlerdendir.

4) Varyasyon nedir? Yazınız.

Canlılar, çevreye uyum sağlamak amacıyla farklı özellikler kazanır. Bu özellikler de genlerine aktarılarak kalıtsal hâle gelir. Her canlı kendi türüne göre farklı kalıtsal özelliklere sahiptir. Bu kalıtsal çeşitliliğe varyasyon denir.

Kaynak:Eğitim Sistem

205
182
1203
212
221
505
238
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
19 Yorum