8. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 83 Cevapları

8. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 83 Cevapları
8. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Fen Bilimleri Sayfa 83 Neler Öğrendik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Neler Gözlemlediniz?
✔ Su ile yaptığınız deneyde hangi delikten çıkan su en uzak mesafe yol aldı? Açıklayınız.
✔ Aynı delikten çıkan su ve zeytinyağının almış olduğu mesafelerde farklılık oluştu mu? Oluştu ise sizce nedeni ne olabilir? Açıklayınız.

Gözlemler:

Su İle Yapılan Deney:

  • Su ile yapılan deneyde en alt, orta ve üst deliklerden çıkan suyun aldığı mesafeler karşılaştırıldığında, en alt delikten çıkan suyun genellikle en uzak mesafeye ulaştığı gözlemlenebilir. Bu durum, suyun yoğunluğunun en altta olduğunu ve diğer deliklerden daha fazla hız kazandığını düşündürebilir.

Su ve Zeytinyağı Karşılaştırması:

  • Aynı delikten çıkan su ile zeytinyağının aldığı mesafelerde farklılık oluşabilir. Zeytinyağının yoğunluğu suya göre daha fazla olduğu için, zeytinyağı daha kısa mesafelere sıçrayabilir. Bu durum, sıvıların yoğunluğunun deneydeki hareketi üzerinde etkili olduğunu gösterir.

Nedenler:

Su İle Yapılan Deney:

  • En alt delikten çıkan suyun daha uzak mesafeye ulaşmasının nedeni, suyun yoğunluğunun en altta olduğu ve diğer deliklere göre daha fazla hız kazandığıdır. Su, en alt delikten çıkarken diğer su miktarları ile karışmadan doğrudan aşağı yönde hareket eder.

Su ve Zeytinyağı Karşılaştırması:

  • Zeytinyağının daha fazla yoğunluğa sahip olması, suya göre daha kısa mesafelere sıçramasına neden olabilir. Zeytinyağı, diğer sıvı ile karışmadan daha düşük bir hızla hareket eder, bu da mesafenin kısa olmasına yol açar. Yoğunluğun etkisiyle, sıvılar arasında farklı hareket paternleri gözlemlenir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.