Hatay’ın askerî ve ekonomik olarak Türkiye açısından önemi nedir

Hatay’ın askerî ve ekonomik olarak Türkiye açısından önemi nedir
Hatay’ın askerî ve ekonomik olarak Türkiye açısından önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hatay, Türkiye tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle Milli Mücadele döneminde stratejik önemiyle öne çıkması askeri ve ekonomik olarak mücadelenin güçlenmesini sağlamıştır. Hatay, Türkiye Cumhuriyeti için de çok stratejik bir konumda bulunmaktadır.

Hatay, Hristiyanlar, Yahudiler ve Müslümanlar için oldukça önemli bir şehirdir. Şehir sınırları içinde birçok kilise, sinagog ve cami bulunmaktadır. En son olarak Türkiye’nin kontrolünde kalan Hatay askeri olarak sınır boylarının korunmasında önemli bir noktada bulunmaktadır. Bunlarla beraber ekonomik olarak da sosyal, kültürel ve askeri alanlardan beslenmekte ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Hatay günümüzde askeri stratejik konumu ile öne çıkmaktadır.

105
7
106
4
106
3
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.