8. Sınıf İnkılap Tarihi 7. Ünite Değerlendirmesi Cevapları

8. Sınıf İnkılap Tarihi 7. Ünite Değerlendirmesi Cevapları
8. Sınıf İnkılap Tarihi 7. Ünite Değerlendirmesi Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

7. Ünite Degerlendirmesi

Soru: A. Aşağıdaki cümlelerdeki boşlukları kutudan seçeceğiniz uygun sözcüklerle doldurunuz.

Dörtlü Takrir-Rusya-Etnografya Müzesi-Mussolini-Polonya-Hitler

1. 1933’te Almanya’da Hitler Versailles Antlaşması’nın getirdiği kısıtlamaları ortadan kaldırma girişimleri ve yayılmacı politikalarıyla yeni bir dünya savaşına zemin hazırladı.
2. Almanya’nın 1 Eylül 1939’da Polonya topraklarına girmesiyle İkinci Dünya Savaşı resmen başladı.
3. 1945’te Çiftçiyi Topraklandırma Kanunu görüşülürken milletvekillerinden Celal Bayar, Adnan Menderes, Fuat Köprülü ve Refik Koraltan tarihimize Dörtlü Takrir olarak geçen bir önerge verdi.
4. Atatürk’ün naaşı, 21 Kasım’da görkemli bir törenle geçici olarak Etnografya Müzesi’ne konuldu.

B. A şağıdaki ifadeleri dikkatlice okuyunuz. Doğru ifadelerin sonuna “D” harfi, yanlış ifadelerin sonuna “Y” harfi getiriniz.

1. Atatürk vasiyetinde, İş Bankasındaki hissesinden kaynaklanan gelirden Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumuna pay verdi. (D)
2. Atatürk 1937’de ölümünden yaklaşık bir buçuk yıl önce geometri terimlerini kendi el yazısıyla Türkçeye çevirmiştir. (D)
3. 18 Temmuz 1945’te, Nuri Demirağ’ın başkanlığında kurulan Demokrat Parti ile Cumhuriyet tarihinde çok partili hayata geçiş sağlandı. (Y)
4. 1950’den itibaren artan traktör kullanımı ile işlenen tarım alanları genişledi, tarım üretimi arttı. (D)
5. Devlet savaş, seferberlik, olağanüstü hal durumlarında, kamu güvenliğini ve kamu sağlığını korumak için hukuk çerçevesinde özgürlüklerin kullanımını durduramaz. (Y)

C. Aşağıdaki soruları yanıtlayınız. Yanıtlarınızı öğrenci ürün dosyasına koyunuz.

Soru:1. Atatürk’ün mazlum milletler tarafından örnek alınması, O’nun hangi özellikleri ile ilgilidir? Açıklayınız.
Cevap: Onun bağımsızlık isteyen toplumlar için lider ve önder olarak görülmesi kurtarıcı olarak anılması özelliğidir.

Soru:2. Atatürk, hangi konuları içeren eserler kaleme almıştır? O’nun bu tür bir faaliyet içinde bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Açıklayınız.
Cevap: Tarih, dil, hatıra, söylev, matematik, geometri alanlarında eserler vermiştir. Onun çok okuyan kültürlü ve zeki biri olmasının ürünüdürler.

Soru:3. İkinci Dünya Savaşı’nda yer alan gruplar ve bu gruplarda bulunan ülkeler hangileridir? Yazınız.
Cevap: Mihver Devletlerinin başını Almanya, İtalya ve Japonya çekiyordu. Müttefikler ise ise mihver devletlerine karşı biraraya gelmiş İngiltere, Fransa, Sovyetler Birliği ve ABD’den oluşuyordu

Soru:4. Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Dünya Savaşı’ndaki tutumu nasıl olmuştur? Açıklayınız.
Cevap: Cumhuriyet Dönemi’nde Dış Politika bu temel üzerinde devam etmiştir. Türkiye’nin tarafsız ve bağımsız bir şekilde varlığını sürdürmek için Sovyetler Birliği ile batı arasında dengeli bir dış politika gösterdiğini söylemek mümkündür.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.