8. Sınıf Biryay Yayınevi İnkılap Tarihi Sayfa 87 Cevapları

8. Sınıf Biryay Yayınevi İnkılap Tarihi Sayfa 87 Cevapları
8. Sınıf Biryay Yayınevi İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 87 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru: 1. “Tekâlif-i Millîye, başkomutan, gazi, mareşal ” kavramları ne anlama gelmektedir? Araştırınız.

Tekalifi Milliye, Kurtuluş Savaşı öncesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün orduyu savaşa hazırlamak için hazırladığı bir emir listesidir. Başkomutan, savaşta bir devletin bütün Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine komuta eden en büyük komutandır.

Gazi, bir savaşta bulunmuş, savaşmış, bazen de yaralanmış kişilere verilen addır.

Mareşal, Türk Kara Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetlerinde en yüksek olan askeri rütbedir.

Soru: 2. Türk milletinin, ordusunu daima desteklemesi ve ona yardımcı olmasını millî birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu açısından değerlendiriniz.

Cevap: Türk milleti ne zaman bir savaş ile karşı karşıya kalsa , ne zaman bir zorluk ile karşı karşıya kalsa her zaman ordusunun yanında olmuştur. Milletimiz, kadını, erkeği ile, çoluğu çocuğu, yaşlısı genci ile her zaman askerinin yanında olmuş ve askerine her türlü yardımın yapılması için de elinden gelen fedakarlığı göstermiştir. Çünkü asil Türk milletine yakışan da bu onurlu duruş, bu vefalı davranıştır. Kurtuluş Savaşı yıllarında ülkemiz maddi olanaklar yüzünden çok zor günler geçirmiş, yeri gelmiş askerimiz kuru bir ekmeği bile bulamamıştır. İşte bu mücadele yıllarında halkımız evinde olan, askerimizin gereksinim duyduğu şeylerden orduya götürmüş ve ordumuzun yıpranmaması için her türlü desteği ordumuza vermek istemiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.