8. Sınıf Tutku Peygamberimizin Hayatı 3. Ünitemize Hazırlanalım Cevapları

8. Sınıf Tutku Peygamberimizin Hayatı 3. Ünitemize Hazırlanalım Cevapları
8. Sınıf Tutku Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı 3. Ünitemize Hazırlanalım Sayfa 77 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

3. ÜNİTEMİZE HAZIRLANALIM

1. Adalet, kul hakkı ve hukuk kavramlarının anlamlarını araştırıp öğreniniz.
Cevap: Allah’tan peygamberlere Cebrail (as) vasıtasıyla iletilen emir, yasak ve haberlerin tümüne vahiy denir. Allah’ın emir ve yasaklarını bilmemiz insanlar için önemlidir.

2. Peygamberimizin (s.a.v.) adalete verdiği önemi gösteren bir örnek olay bulup arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Hz Muhammed aile hayatında adalete önem verirdi. Çocukları arasında küçük, büyük, kız, erkek ayrımı yapmazdı. Onların hepsine de sevgi ve şefkatle yaklaşıldı. Sahabelerine de”…çocuklarınız arasında adaletli davranın. ” buyurarak tavsiyede bulunurdu. Bir keresinde, yanına gelen ve oğlunu dizine, kızını ise önüne, yere oturtan bir kişiyi,” Bunların ikisini bir tutsana. “diyerek uyarmıştır. (İbn-i Sa’d, Buhari Hudud, Müslüm, Hibat,)

3. Hz. Peygamberin (s.a.v.) çalışmayı, kendi elinin emeğiyle kazanç elde etmeyi teşvik eden bir hadisini bulunuz. Bu hadisi defterinize yazınız.
Cevap: Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Sizden herhangi birinizin sırtına bir bağ odun yüklenip satması, herhangi bir kişiden dilenmesinden hayırlıdır. O da ya verir, yahud vermez.” Buhârî, Zekât 50, 53; Müslim, Zekât 106. Ayrıca bk. Tirmizî, Zekât 28

4. Yaşadığımız çevreye ve tabiata karşı ne gibi görev ve sorumluluklarımız vardır? Bu konuda Genel Ağ, süreli yayınlar vb. kaynaklardan bir araştırma yapıp sunu hazırlayınız.

  • Çevreyi ve doğayı temiz tutmak.
  • Çevreyi ve doğayı kirletenleri uyarmak.
  • Çevreye ve doğaya zarar verecek davranışlardan kaçınmak.
  • Çevre konusunda etrafımızı bilinçlendirmek.
  • Çevreyi güzelleştirecek etkinliklerde bulunmak.

16
8
184
21
4
4
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum