8. Sınıf Tutku Peygamberimizin Hayatı 4. Ünitemize Hazırlanalım Cevapları

8. Sınıf Tutku Peygamberimizin Hayatı 4. Ünitemize Hazırlanalım Cevapları
8. Sınıf Tutku Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı 4. Ünitemize Hazırlanalım Sayfa 91 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

4. ÜNİTEMİZE HAZIRLANALIM

1. İnfak kavramının anlamını araştırıp öğreniniz.
Cevap: İnfak kelimesi, Allah’ın (cc) hoşnutluğunu kazanma niyeti ile harcamada, yardımlarda(maddi, manevi) bulunma anlamına gelir. Aynı zamanda “İnfak” kelimesinin taşıdığı mânâ iyi tahlil edilirse, bu ibâdetin bir hikmetinin de, insanı ruh, şahsiyet ve karakter bakımından maddenin esâretinden kurtararak mâneviyâtı maddiyâta hâkim kılması olduğu görülür. Bu yönüyle ibâdetler içinde infâkın rûha sağladığı belki de en büyük fayda, “vicdan huzûru”dur.

2. Peygamberimizin (s.a.v.), hem dünya hem de ahiret için çalışmayı öğütleyen bir hadisini bulup defterinize yazınız.
Cevap: “Kendini hiç ölmeyecek zanneden kişinin çalışması gibi (dünya için) çalış, yarın öleceğini zanneden kişinin korkması gibi (günahlardan) kork.” (Münavi. Feyzü’l-Kadir, II/12; Kenzü’l-Ummal, III/40, hn: 5379) “Sizin hayırlınız dünyası için ahiretini, ahireti için dünyasını terk etmeyendir.” (Kenzü’l-Ummal, III/238, hn: 6336)

3. Peygamberimizin (s.a.v.) sade yaşamına dair örnekler bulup arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Hz. Muhammed (sav)’in peygamberlik öncesi hayatına baktığımızda her yönüyle tabii, sade ve mutedil bir hayat olarak nitelendirilebilir. O, bu dönemde ticari, askeri, siyasi ve hatta dinî yönden bile, Mekke’nin ileri gelenlerinden sayılmamıştır. Bu dönemde O’nun Mekke’de en dikkat çeken yanı; güvenilir, dürüst, ahlaklı bir kişiliği olmasıdır.

4. Hataları bağışlamanın, affedici olmanın insan ilişkileri açısından önemi nedir? Düşüncelerinizi defterinize not ediniz.
Cevap: Kusurları örtmek, hataları affetmek erdemli bir davranıştır. Oysaki bugün pek çok insana affetmek zor geliyor. Eğer affederse o insanı haklı bulacağı anlamı taşıdığını düşünüyor. Oysaki affetmek, o kişiye hak vermek anlamına gelmez. Affeden insan her şeyden önce Allah’ın rızasını kazandığı gibi içindeki kini de söküp atmış olur. İnsanlar, yaptıkları hatayı bağışlayan, özür dilediklerinde başkalarını affedebilen kimselere saygı duyarlar. Evde, okulda, arkadaş ya da aile ortamında günlük yaşamda hatalı davranışta bulunan insanlarla karşılaşmak mümkün. Önemli olan hata yapmak değil, hatayı fark ettiğimiz anda özür dilemektir. Tabii bu gibi hatalı davranışlarla karşılaşan kişiye düşen sorumluluk da; olgunluk gösterip, anlayışlı olmak ve bağışlamayı bilmektir.

2
1
1
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.