8. Sınıf Tutku Peygamberimizin Hayatı Sayfa 101 Cevapları

8. Sınıf Tutku Peygamberimizin Hayatı Sayfa 101 Cevapları
8. Sınıf Tutku Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Sayfa 101 Güdüleme ve Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Salih amel kavramını daha önce hiç duydunuz mu? Varsa bu kavramla ilgili bilgilerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

"Salih amel" Allah'a ibadet ve insanların yararına yapılan faydalı işler demektir. Helal ve meşru olan her türlü iş, şayet düzgün, sağlam, dürüst yapılıyorsa bu salih amel olarak nitelendirilir. Kuran'da yüze yakın ayette, iman etmekle salih amel işlemek yan yana zikredilmiştir.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) insanları iyi, güzel, faydalı iş ve davranışlarda bulunmaya, hayır yapmaya ve salih amel işlemeye yönlendirmiştir. Bununla ilgili olarak o, bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “İnsan öldüğü zaman amel defteri kapanır. Ancak şu üç şey müstesnadır: Sadaka-i cariye, faydalanılan ilim ve kendisine dua eden hayırlı bir evlat.” Müslim, Vasiyye, 14; Tirmizî, Ahkâm, 36.

Yukarıdaki hadiste salih amel olarak belirtilen davranışlar nelerdir? Yorumlayınız.

Sizler de bu hadisten ilke ve değerler çıkarıp maddeler hâlinde listeleyiniz. Cevap: Sadaka-i cariye, faydalanılan ilim ve kendisine dua eden hayırlı bir evlat.

34
514
26
113
109
46
199
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum