8. Sınıf Tutku Peygamberimizin Hayatı Sayfa 134 Cevapları

8. Sınıf Tutku Peygamberimizin Hayatı Sayfa 134 Cevapları
8. Sınıf Tutku Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Güdüleme ve Etkinlik Sayfa 134 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Güdüleme

“Kim ilim tahsil etmek için bir yola girerse Allah o kişiye cennetin yolunu kolaylaştırır.” Buharî, İlim 10; Müslim, Zikr, 39.

Yukarıdaki hadiste verilmek istenen mesaj nedir?

Cevap: İlim sahibi insanlar cennetliktir.

Hadislerden Öğrendiklerimiz

1. Âlim de âbid de Allah katında faziletlidir.
2. Âlim kimse âbid olandan daha faziletlidir. Çünkü ilim öğrenmek farz, farz ibadetleri yerine getirdikten sonra daha çok ibadet yapmak nafiledir.
3. Âlimin ilminin faydası bütün insanları, hatta bütün canlıları kapsayıcı bir özellik taşır; âbidin ibadetinin faydası ise kendisiyle sınırlıdır.
4. İbâdetlerin ve kulluğun sıhhati de ilme bağlı olduğu için, önce ilim sonra amel gelir. Çünkü bilmeyen herhangi bir işi de hakkıyla yerine getiremez.
5. Âlime ve ilim öğrenen talebeye, Allah, melekler, insanlar ve diğer canlıların her biri kendi lisanları ile dua ederler.
6. En büyük ve en üstün zenginlik ilim zenginliğidir. Çünkü ilim zenginliği insana hürmet ve saygı kazandırır. Mal mülk zenginliği ise çok kere düşman kazandırır.
7. İlmin üstünlüğü, bildiği ile amel etmekle, ahlâk ve edepte Resûl-i Ekrem’e uymakla ölçülür.
8. Âlimler peygamberlerin vârisleri olduğu için onlara saygısızlık, fâsık ve sapıkların yoludur.

Etkinlik

“İlim talep etmek için yola çıkan kimse, dönünceye kadar Allah yolundadır.” Tirmizî, İlim, 2; İbn-i Mâce, Mukaddime, 17.

Yukarıdaki hadisten ne gibi ilke mesajlar çıkarabiliriz ? Yorumlayınız.

Cevap: İlim talep eden isteyen insan Allah'ın yolunda olan güzel ahlaklı bir mümindir.

Hadisten Öğrendiklerimiz

1. İlim öğrenmek, Allah yolunda cihadın bir çeşididir. İlim öğrenen kişiye Allah yolunda cihad edenin ecri gibi sevap verilir.
2. Allah yolunda cihad eden mücâhide karşı gösterilen sorumluluk, Allah rızası için ilim öğrenen kimseye de aynen gösterilir.

9
2
14
1
3
4
60
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.