8. Sınıf Tutku İngilizce 5. Ünite The Internet Cevabı

8. Sınıf Tutku İngilizce 5. Ünite The Internet Cevabı
8. Sınıf İngilizce Tutku Yayıncılık Ders Kitabı 5. Ünite The Internet Sayfa 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 134, 135, 136, 137, 138 Soruları ve Cevaplarını haberimizin devamından okuyabilirsiniz

8. Sınıf İngilizce Tutku Yayıncılık Ders Kitabı 5. Ünite The Internet Sayfa 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 Soruları ve Cevapları

8. Sınıf İngilizce Tutku Yayıncılık 5. Ünite The Internet Sayfa 56 Soruları ve Cevapları

Lesson 1

1- For what purposes do you use the Internet? Tick (✓) the boxes below. Then share them in the class. You can also say some other purposes of using the Internet. (İnterneti hangi amaçlarla kullanıyorsunuz? Aşağıdaki kutuları işaretleyin (✓). Daha sonra bunları sınıfta paylaşın. İnterneti kullanmanın başka amaçlarını da söyleyebilirsiniz.)
read newspapers hariç hepsi
2- Listen and write “D” for David, “P” for Pamela in the boxes below. Put a cross (X) if a sentence is not in the conversation. (Dinleyin ve aşağıdaki kutulara David için “D”, Pamela için “P” yazın. Konuşmada bir cümle yoksa çarpı (X) koyun.)
Sırası ile D - P - X - P - D - X - D - X
3- Write a paragraph about your Internet habits. Use simple connectors like “and”, “but” and “because”. Then share it with your friends. (İnternet alışkanlıklarınızla ilgili bir paragraf yazın. "ve", "ama" ve "çünkü" gibi basit bağlayıcılar kullanın. Ardından arkadaşlarınızla paylaşın.)

8. Sınıf İngilizce Tutku Yayıncılık 5. Ünite The Internet Sayfa 57 Soruları ve Cevapları

Lesson 2

1 Read and match the words. There can be more than one possible answer. (Kelimeleri okuyun ve eşleştirin. Birden fazla olası cevap olabilir.)

(1-2-5) address
(5) connection
(4-9-10) a file
(8-3-6) (to) an account
(6) screen
(2-5) browser
(3) password
(7) engine
(4-9) music
(4-9) photos

2 Listen and answer the questions. (Soruları dinleyin ve cevaplayın.)

3 Listen again and number the steps that Luke should follow. (Tekrar dinleyin ve Luke'un izlemesi gereken adımları numaralandırın.)

1. Satır 3-2
2. Satır 5-1
3. Satır 6-8
4. Satır 7-4

8. Sınıf İngilizce Tutku Yayıncılık 5. Ünite The Internet Sayfa 58 Soruları ve Cevapları

4 Group Work: Work in groups of five. Talk about your friends’ Internet habits by completing the questionnaire below. (Grup Çalışması: Beş kişilik gruplar halinde çalışın. Aşağıdaki anketi doldurarak arkadaşlarınızın İnternet alışkanlıkları hakkında konuşun.)

2- c 3- d 4- a 5- c 6- a 7- a

8. Sınıf İngilizce Tutku Yayıncılık 5. Ünite The Internet Sayfa 59 Soruları ve Cevapları

Lesson 3

1 Do you or your parents do online shopping? What do you or your parents usually buy online? Share with your friends. (Siz veya aileniz internetten alışveriş yapıyor musunuz? Siz veya aileniz genellikle çevrimiçi olarak ne satın alırsınız? Arkadaşlarınla ​​paylaş.)

Yes, they do. They buy clothes and firnuture

2 Look at the credit card below. Can you complete the blanks? (Aşağıdaki kredi kartına bakın. Boşlukları tamamlayabilir misin?)

1234 5678 9012 3456
06/25
Jack DOE
789

3 Listen and circle the correct ones. (Dinleyin ve doğru olanları daire içine alın.)

1- a 2- b 3- b 4- b 5- a 6- a

4 Listen again and tick (✓) the sentences/phrases you hear in the conversation. (Tekrar dinleyin ve görüşmede duyduğunuz cümleleri/ifadeleri işaretleyin (✓).)

Can you explain it more, please? ve What I mean is that hariç diğeleri (✓)

8. Sınıf İngilizce Tutku Yayıncılık 5. Ünite The Internet Sayfa 60 Soruları ve Cevapları

5 Pair Work: 5.6 Complete the conversation with your friend. Then listen again and check. (Eşli Çalışma: 5.6 Arkadaşınızla konuşmayı tamamlayın. Sonra tekrar dinleyin ve kontrol edin.)

Sırası ile; rount trip, by that exactly, follow, payment, expiry, mean.

6 Pair Work: Use the information below and write a conversation. Then act it out in the class. (Eşli Çalışma: Aşağıdaki bilgileri kullanın ve bir konuşma yazın. Daha sonra sınıfta canlandırın.)

8. Sınıf İngilizce Tutku Yayıncılık 5. Ünite The Internet Sayfa 61 Soruları ve Cevapları

Lesson 4

1 Match the acronyms with the phrases below. (Kısaltmaları aşağıdaki ifadelerle eşleştirin.)

2 Read the texts A (on this page), B and C (on the next page) and answer the questions. (A (bu sayfada), B ve C (sonraki sayfada) metinlerini okuyunuz ve soruları cevaplayınız.)

8. Sınıf İngilizce Tutku Yayıncılık 5. Ünite The Internet Sayfa 62 Soruları ve Cevapları

3 Read the messages in Part 2 again and answer the questions. (Bölüm 2'deki mesajları tekrar okuyun ve soruları cevaplayın.)

4 Pair Work: Read the information below and write a chat dialog as in Part 2. (Eşli Çalışma: Aşağıdaki bilgileri okuyun ve Bölüm 2'deki gibi bir sohbet diyalogu yazın.)

8. Sınıf İngilizce Tutku Yayıncılık 5. Ünite The Internet Sayfa 62 Soruları ve Cevapları

Lesson 5

1 How many different social media accounts do you have? How many hours do you spend a day on social media? Share your ideas with your friends. (Kaç farklı sosyal medya hesabınız var? Günde kaç saatinizi sosyal medyada geçiriyorsunuz? Fikirlerinizi arkadaşlarınızla paylaşın.)
2 Read the brochure about social media below and choose the main idea of it. (Aşağıdaki sosyal medya broşürünü okuyun ve ana fikrini seçin.)

3 Read the brochure about social media again and answer the questions. Give short answers. (Sosyal medya ile ilgili broşürü tekrar okuyun ve soruları cevaplayın. Kısa cevaplar verin.)

She is graduating on June 18.
At the gym of her school.
His internet doesn't work properly
In his house.

4 Choose a word or an expression about the Internet. Go to the board and try to explain what it is to your friends. You may use phrases/sentences, mimics, gestures, etc. to explain the word/ expression, but you can’t say the word/expression itself. (İnternet hakkında bir kelime veya ifade seçin. Tahtaya gidin ve bunun ne olduğunu arkadaşlarınıza açıklamaya çalışın. Kelimeyi/ifadeyi açıklamak için kelime öbekleri/cümleler, mimikler, jestler vb. kullanabilirsiniz, ancak kelimenin/ifadenin kendisini söyleyemezsiniz)

8. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Tutku Yayıncılık 5. Ünite The Internet Sayfa 63 Soruları ve Cevapları

PROJECT

1 Prepare a questionnaire about your friends’ Internet habits. Write 10-15 questions in your questionnaire. Share the results with your friends. (Arkadaşlarınızın İnternet alışkanlıkları hakkında bir anket hazırlayın. Anketinize 10-15 soru yazın. Sonuçları arkadaşlarınızla paylaşın.)

I have four social media accounts. I spend like 4-5 hours a day on social media.

8. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Tutku Yayıncılık 5. Ünite The Internet Sayfa 134 Soruları ve Cevapları

Activity 1

A Look at the words below and find them in the word search puzzle. (Aşağıdaki kelimelere bakın ve onları kelime arama bulmacasında bulun.)

8. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Tutku Yayıncılık 5. Ünite The Internet Sayfa 135 Soruları ve Cevapları

Activity 2

A Scan the conversation below and answer the questions. Give short answers. (Aşağıdaki konuşmayı tarayın ve soruları yanıtlayın. Kısa cevaplar verin.)

1- To send a file from her laptop.
2- To use her moble as a modem.

B Read the conversation again and write the steps in using a mobile phone as a modem? Use the words “First”, “Then”, “Next” and “Finally”. (Konuşmayı tekrar okuyun ve bir cep telefonunu modem olarak kullanma adımlarını yazın? “İlk”, “Sonra”, “Sonraki” ve “Sonunda” kelimelerini kullanın.)

8. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Tutku Yayıncılık 5. Ünite The Internet Sayfa 136 Soruları ve Cevapları

Activity 3

A What do they do on the Internet? Tick (✓) the related boxes for each person below. (İnternette ne yapıyorlar? Aşağıdaki her bir kişi için ilgili kutuları işaretleyin (✓))

B Now, write about the Internet habits of the people in Part A. Use “and”, “but”, “so” and “because” while you give information about them. Follow the example. (Şimdi A Bölümüne kişilerin internet alışkanlıklarını yazınız. Onlar hakkında bilgi verirken “ve”, “ama”, “öyle” ve “çünkü” kelimelerini kullanınız. Örneği takip edin.)

8. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Tutku Yayıncılık 5. Ünite The Internet Sayfa 137 Soruları ve Cevapları

Activity 4

A Do the quiz and learn how much you know about the Internet. (Testi yapın ve İnternet hakkında ne kadar bilginiz olduğunu öğrenin.)

1. c, 2. c, 3. c, 4. c, 5. b, 6. b, 7. c, 8. a, 9. c, 10. c, 11. a

8. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Tutku Yayıncılık 5. Ünite The Internet Sayfa 138 Soruları ve Cevapları

Activity 5

A Read the text and write the correct type of the users in the blanks provided. (Metni okuyun ve verilen boşluklara doğru kullanıcı türünü yazın)

1- The Complainers
2- The Bystanders
3- The Evangelists
4- The Influencers
5- The Utilitarians

B Which of the user types in the previous activity are you? What makes you different from other types? Write about it. (Önceki etkinlikteki kullanıcı türlerinden hangisisiniz? Sizi diğer türlerden farklı kılan nedir? Onun hakkında yaz)

Bystander. I like in to Internet to check the news or watch something but I don't usually share my pinion.

4
9
1
3
4
3
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
6 Yorum