81 ilde TEOG'la ilgili bilgilendirme yapılacak

81 ilde TEOG'la ilgili bilgilendirme yapılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl uygulamaya geçilen TEOG sistemi hakkında öğrenci ve velilerin yeterince bilgi sahibi olmadıklarını tespit edince harekete geçti.

MEB, 81 ilden 100 rehber öğretmeni Ankara Başkent Öğretmenevi'nde eğitime tabi tuttu. Rehber öğretmenler gelen şikayetler konusunda uyarılırken, gözetmenlerin sınavda daha hassas olmaları istendi. Ayrıca bilgilendirmenin sadece 8. değil, 6. ve 7. sınıftaki öğrenci ve velilere de yapılması gerektiği de aktarıldı. Rehber öğretmenlere, velilere bu sınıftaki başarıların sınav sonuçlarına katkı sağladığının anlatılmasının önemi bildirildi.

Özel kitapçıklar hazırlandı

TEOG bilgilendirmesini sıkı şekilde takip edecek olan Bakanlık bu kapsamda öğrenci, öğretmen ve veliler için hazırlanan ve ilerleyen günlerde okullarda dağıtılacak kılavuzları da katılımcılarla paylaştı. Aileler için hazırlanan kılavuzda, veliler sınav sistemi hakkında bilgilendirilirken ailelere, 'çocuklarımızı tanıyalım, beklentilerimizi çocuklarımızın kişilik özelliklerine, ilgilerine, yeteneklerine uygun ve gerçekçi olanlarla sınırlı tutalım, çocuklarımızın kaygılarını azaltmak için istek ve ilgisi doğrultusunda sosyal faaliyetlere yönlendirelim' tavsiyelerinde bulunuldu. Öğretmenlere hazırlanan kılavuzda ise ailenin destekleyici yaklaşımının öğrenci üzerindeki etkisine vurgu yapıldı ve velilere rehberlik etmeleri istendi. Öğrencilerin kılavuzlarında da sınava hazırlanma ve stres azaltma tekniklerine yer verildi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.