9. Sınıf Ada Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Sayfa 189 Cevapları

9. Sınıf Ada Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Sayfa 189 Cevapları
9. Sınıf Ada Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Sayfa 189 Etkinlik ve Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Aşağıdaki gazete haberini okuyarak trafik kazasının birey, toplum ve ülke ekonomisine olan etkilerini arkadaşlarınızla tartışınız

Cevap: Trafik kazalarının sürücüye, araçtaki yolculara, yoldaki diğer araç ve kişilere, devlete büyük zararları olabilmektedir. Öncelikle kazaya karışanlar ölebilir, sevdiklerini kaybedebilir, aldıkları maddi hasar yüzünden finansal sıkıntılar yaşayabilir. Kazaya dahil olan ne kadar araç ve insan varsa can ve mal kayıpları bir o kadar büyüyecektir. Kazaların sağ kalanlar ya da ölenlerin aileleri üzerinde psikolojik anlamda bir yıkım etkisi de yaratabilir. Devlet de kazalardan ekonomik olarak zararlı çıkar. Trafik kazaları nedeniyle yollar ve devlet malı sayılan diğer unsurlar zarar görür ve bunların onarılması bir bütçe gerektirir.

1. Trafik kazalarının neden olabileceği psikolojik sorunlara örnekler veriniz.

Cevap: Trafik kazası geçiren insanlar, travma sonrası stres bozukluğu, kronik depresyon, uyku bozuklukları, duygusal dengenin bozulması, travmaya bağlı kişilik değişikliği ya da disosiyatif bozukluklara yakalanabilirler.

2. Trafik kazalarının ülke ekonomisine etkilerini açıklayınız.

Cevap: Maddi ve manevi birçok zarar vermektedir. Kazazedelerin yakınlarında psikolojik rahatsızlıklar oluştuğu için tedavi amaçlı doktor masrafları olmakta, kazazedelerin yakınları iş yada derslerinde motivasyon sıkıntısı yaşadıkları için iş verimi düşmektedir. İş değişiklikleri nedeniyle de belli ekonomik kayıplar oluşmaktadır. Eşiyle-ailesiyle, arkadaşlarıyla, meslektaşlarıyla ilişkileri bozulmaktadır. Trafik kazalarından dolayı kara yolları zamanından önce yıpranmakta, trafik işaretleri hasar görmekte ve yol kenarındaki oto korkulukları tahrip olmaktadır. Ölen insanlarla birlikte yetişmiş insan gücünün kaybı, yaşamını engelli olarak sürdürmek durumunda kalanlar, yok olan ve parçalanan aileler ve ülke servetinin yok oluşu, Yaralıların tedavi süreçleri ve maliyetleri ile kaza sonrasında meydana gelen maddi hasar miktarı ülke ekonomisi için önemli bir ekonomik kayıptır.

2
1
9
1
200
1
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.