9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları Meb Yayınları

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları Meb Yayınları
9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 168 Uygulama Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

UYGULAMA

Aşağıda çeşitli bölgeler verilmiştir. Bu bölgelerin özelliklerini dikkate alarak verilen bölge türlerinin karşısına uygun olan durumu örnekteki gibi işaretleyiniz.

Bölge türlerinin sınırları, doğal, beşerî ve ekonomik özelliklere göre farklılık gösterir. İşte bu bölgelerin sınırlarının değişme hızına göre işaretlenmiş hali:

Bölge TürüSınırları Kısa Sürede DeğişirSınırları Uzun Sürede Değişir
Dağlık alanlar bölgesi
Akdeniz iklim bölgesi
Petrol üretim bölgesi
Kış turizm bölgesi
Avrupa Birliği Bölgesi
Maki bitkileri bölgesi
Çernozyom toprak bölgesi
Sık nüfuslu bölge
Ahşap konut bölgesi
Sanayi bölgesi
Çöl bölgesi
Buzul bölgesi
NATO Bölgesi

Bu tabloda, bazı bölgelerin sınırları kısa sürede değişebilirken, diğerleri uzun süre boyunca sabit kalabilir. Örneğin, petrol üretim bölgeleri, hızla değişebilirken, Avrupa Birliği Bölgesi uzun süreli bir istikrar gösterir. Aynı şekilde, sık nüfuslu bölgeler hızla değişebilirken, buzul bölgeleri yavaş değişir.

Bu bilgiler, coğrafyanın karmaşıklığını anlamamıza yardımcı olurken, her bölgenin kendine özgü dinamikleri olduğunu unutmamalıyız.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.