9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları Meb Yayınları

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları Meb Yayınları
9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 175 Uygulama Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışmaları

1. İnsanlar enerji üretimi esnasında doğal çevrede ne gibi değişimlere neden olmaktadır?
Cevap
: Enerji üretimi sırasında doğal çevredeki değişimler şunlardır: arazi kullanımındaki değişiklikler, su kaynaklarının etkilenmesi, hava ve su kirliliği, ekosistem bozulması ve gürültü kirliliği.

UYGULAYALIM

• Verilen görselleri inceleyerek insanların ihtiyaçlarını karşılarken doğal çevreden nasıl yararlandığını açıklayınız
Cevap: İnsanlar yaşam faaliyetlerini sürdürebilmek için çevreden farklı amaçlarla yararlanırlar. Beslenme ihtiyacı için insanlar; tarım, balıkçılık gibi faaliyetler yapmaktadır. Yer altı kaynaklarının yoğun olarak bulunduğu alanlarda madencilik faaliyetleri yapılır. İnsanlar; gezmek, eğlenmek, dinlenmek ya da tatil yapmak için turizm faaliyetlerine katılır.

• Görsellerde verilenlerin dışında sizce insanlar, çevreyi başka hangi amaçlar için ve nasıl bir yol izleyerek kullanabilir?
Cevap
: İnsan barınma ihtiyacı için taş, toprak, ağaç gibi malzemelerden meskenler inşa eder. İnsanlar bir yerden başka bir yere gidebilmek ya da mal ve hizmetleri istenilen bir yere sevk edebilmek için ulaşıma ihtiyaç duyar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.