9. Sınıf Tutku Din Kültürü Sayfa 65-72 Cevapları

9. Sınıf Tutku Din Kültürü Sayfa 65-72 Cevapları
9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Tutku Yayıncılık Ders Kitabı 4. Ünite Kur-an ve Ana Konuları Sayfa 65, 67, 70, 71, 72 Cevaplarını haberimizin devamından okuyabilirsiniz.

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Tutku Yayıncılık Ders Kitabı 4. Ünite Kur-an ve Ana Konuları Sayfa 65, 67, 70, 71, 72 Cevapları

9. Sınıf Din Kültürü Tutku Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 65 Cevabı

Dini temel kaynaklarından öğrenmemek toplumda ne gibi olumsuzluklara yol açar? Tartışınız.

Dini temel kaynakları 4 tanedir. Kuran, icma, sünnet ve kıyas. İnsanlar dini başka kitaplardan öğrenirlerse doğru olmayan yolara giderler ve doğru olmayan bilgilerle hareket ederler.

“Kim Kur’an’ı okur, ezberler, onun helalini helal, haramını haram kabul ederse Allah onu cennetine koyar…” (Tirmizî, Fedâilül-Kur’an, 13.)
Yukarıdaki hadisi yorumlayınız.

Kur’an’ın emir ve yasaklarına uyan kişiler Allah tarafından cennet ile müjdelenirler. Peygamberlerin görevlerinden biri de budur. Bu şekilde insanlığı aydınlatırlar.

“…(Kur’an), bütün insanlığa bir açıklamadır; takva sahipleri için de bir hidayet ve bir öğüttür.” (Âl-i İmrân suresi, 138. ayet.)
Kur’an’ın hidayet ve öğüt olması ne demektir? Tartışınız.

  • Hidayet Hakkı hak, batılı batıl olarak görüp doğru yola girmek, doğru yola iletmek, dalâletten ve batıl yoldan uzaklaşmak, iman etmek, Müslüman olmak, yol gösterici, Kur’an, tevhid gibi anlamlara gelir. Kur’an’da bizim doğru yola girmemiz batıl yoldan uzaklaşmamız demektir.
  • Öğüt bir kimseye yapması ya da yapmaması gereken şeyler için söylenen söz, nasihat anlamına gelir. Kur’an’da birçok öğüt vardır, bize yapmamız ve yapmamız gereken şeyleri anlatır. Bu yüzden öğüt olması demektir.

9. Sınıf Din Kültürü Tutku Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 67 Cevabı

“Kur’an’ı kesinlikle biz indirdik. Elbette onu yine biz koruyacağız.” Yukarıdaki ayeti yorumlayınız.

Kuran ı kerimin ahirete kadar korunması gerektiğini söylemiştir. Her ne olursa olsun Kur’an’ı Kerim’in korunması gerektiği vurgulanmıştır.

9. Sınıf Din Kültürü Tutku Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 70 Cevabı

Güzel bir sesle okunan Kur’an’ı dinlediğinizde neler hissedersiniz? Duygularınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.

Kur’ân-ı Kerim’i okuyanın sesini işittiğinizde, kendisinin Allah’tan korktuğu kanaatine vardığınız adam, şüphesiz Kuran’ı en güzel sesle okuyanlardandır .

“Bir topluluk Allah’ın evlerinden bir evde toplanır, Alah’ın kitabını okur ve aralarında müzakere ederlerse üzerlerine sekînet iner, onları rahmet kaplar ve melekler etrafını kuşatır. Yüce Allah da o kimseleri kendi nezdinde bulunanların arasında anar.”
(Müslim, Zikir, 38.)
Yukarıdaki hadis bize hangi mesajları vermektedir? Aşağıya yazınız.

Cemaatle toplanılıp Kuran okunduğunda Allah o kişilere rahmet eder ve melekler o kişilerin etrafında toplanarak bir çember oluştururlar. .Allah bu kişileri kendi yolunda olanlar ile değerlendirir

9. Sınıf Din Kültürü Tutku Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 71 Cevabı

“Sizin en hayırlınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.” Yukarıdaki hadisi yorumlayınız.

Doğru yolda ilerleyen insanlar ve gittiği doğru yolu başkalarına da öğretmesi.

9. Sınıf Din Kültürü Tutku Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 72 Cevabı

Hiç merak ettiğiniz bir konu için Kur’an’a baktınız mı? Merak ettiğiniz bir konuyu Kur’an-ı Kerim’de nasıl ararsınız? Bilgi ve tecrübelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Evet merak ettim. Merak ettiğimiz bir konuyu Kuran-ı Kerim’de bulmak için; “konuların alfabetik fihristleri” bölümünden o konunun hangi surede kaçıncı ayette geçtiğini, “sure fihristinden” de o surenin kaçıncı sayfada olduğunu bulabiliriz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.