9. Sınıf Dörtel Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Sayfa 97 Cevapları

9. Sınıf Dörtel Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Sayfa 97 Cevapları
9. Sınıf Dörtel Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı 4. Ünitemize Hazırlanalım Sayfa 97 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Bir ülkeye hicret etmenin dinî, ekonomik, siyasi ve eğitim açısından zorlukları nelerdir? Araştırınız.

Yeni bir yer yeni bir kültür yeni bir hayat tarzına alışmak pek de kolay değildir. Öncelikle göç eden aile göç ettiği yerde kendini yabancı gibi hissedecektir. Bu da onun rahat ve huzurlu olmasını engelleyecektir. Bir de iş imkanı bakımından tanıdık eş dost akraba olmadığı için zorluklar da yaşayabilirler. Eğitim anlamında geldikleri yere alışkın oldukları için bir süre alışma devresinde bocalayacaklardır. Bütün bunları düşündüğümüzde göç etmenin ne kadar zorlu bir süreç olduğunu söyleyebiliriz.

2. Peygamberimizin (s.a.v.) Medine Dönemi’nde yaptığı sosyal, ekonomik ve eğitimle ilgili Faaliyetler nelerdir? Araştırınız.

Muhâcirlerin yerleşim ve geçim meselesini kesin bir şekilde çözmenin yanı sıra, onların üzerindeki gurbet havasını giderip Medineli kardeşleriyle birbirlerine ısınmalarını sağlamak istiyordu. Bu maksatla hicrî birinci yılın ortalarında iki tarafın aile reisleriyle yaptığı toplantıda, muhâcir aile reislerinden herbirini, Medineli aile reislerinden birine kardeş tayin ederek aralarında kardeşlik sözleşmesi (muâhât) yaptı.

3. Peygamberimizin (s.a.v.) Medine Dönemi’nde, diğer ülkelerle kurduğu ilişkileri araştırınız

Medine çevresinde yer alan; Benu Demre, Müdliç, Gıfar ve Cüheyne gibi putperest kabilelerle Medine’yi koruma anlaşması yaptı.Mekke’de Peygamberliğinden önce aşiret veya kabile çerçevesinden uzak bir şekilde kurulmuş olan Hilfu’l -Fudul- erdemliler hareketine üye oldu. Bu hareket mağdur olan her mazluma kabile veya aşiretine bakılmadan yardım ediyordu. Herhangi bir kabile taassubu olmadığı için, Efendimiz burada yer aldı. Böylece bu harekete hiçbir aşiret düşmanlık edemedi.

226
7
59
1
2
1
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.