9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 120 Cevapları Ödev Yayınları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 120 Cevapları Ödev Yayınları
9. Sınıf Ödev Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 120 Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık

1. Bir Doğu masalı olan Binbir Gece Masalları, Batı’da da ilgi görmüş ve sinemaya uyarlanmıştır. Binbir Gece Masalları’nın Batı’da ilgi görmesinin sebepleri nelerdir? Tartışınız
Cevap: Binbir Gece Masalları’nın Batı’da ilgi görmesinin sebepleri arasında egzotik ve büyülü ögelerle dolu olması, farklı kültürlerle ilgili merakı tatmin etmesi ve evrensel temalar içermesi yer alabilir.

2. Sözlü kültür ürünü olan masalların anlatıcısının ve anlatıldığı ortamın değişmesinin dinleyici üzerindeki etkisi hakkında görüşlerinizi belirtiniz.
Cevap
: Masalların anlatıcısının ve anlatıldığı ortamın değişmesi, dinleyicinin masala olan ilgisini ve algısını değiştirebilir. Anlatıcının tonu, vurgusu ve masalı nasıl aktardığı masalın etkisini artırabilir ya da azaltabilir.

3. “Söz söyleyenden dinleyen arif gerek.” atasözüyle anlatılmak istenen nedir? Açıklayınız.
Cevap
: “Söz söyleyenden dinleyen arif gerek.” atasözü, bir bilginin ya da hikmetin aktarılması için sadece iyi bir anlatıcı değil, aynı zamanda anlayışlı ve bilgili bir dinleyiciye de ihtiyaç olduğunu vurgular.

306
50
75
41
15
11
51
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.