9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları Ödev Yayınları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları Ödev Yayınları
9. Sınıf Ödev Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 170 Hazırlık Cevaplarını yazımıızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık

1. Tiyatro denince aklınıza hangi kavramlar gelmektedir? Açıklayınız.
Cevap
: Tiyatro denince aklıma sahne, aktör, dram, replik, kostüm, dekor ve seyirci kavramları gelir. Bu kavramlar, tiyatronun canlı performansını, hikayeyi ve izleyiciyle etkileşimini temsil eder.

2. Roman, hikâye ve tiyatro metinlerinde yöresel söyleyişlere neden yer verilmektedir? Düşüncelerinizi belirtiniz.
Cevap
: Yöresel söyleyişlere roman, hikaye ve tiyatro metinlerinde yer verilmesi, eserin gerçekçiliğini artırmak, karakterlere derinlik kazandırmak ve okuyucuya veya izleyiciye o kültüre özgü bir deneyim sunmak içindir. Bu, esere özgünlük katar ve karakterlerin kökenlerini, yaşadıkları toplumu daha iyi yansıtır.

3. Aşağıda Yarın Başka Koruda adlı oyundan bir parça ile bir sahnenin yer aldığı resim verilmiştir. Bunları dekorun oyuna katkısı yönünden karşılaştırınız.
Cevap
: Resimdeki dekor, oyunun dönemini ve karakterlerin yaşam tarzını yansıtıyor. Bu, izleyiciye hikayenin atmosferini sunar ve anlamını derinleştirir.

24
8
2
3
5
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.