9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Ödev Yayınları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Ödev Yayınları
9. Sınıf Ödev Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 184 Hazırlık Cevaplarını yazımıızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık

1. Konusu tarihten alan bir oyun izlediniz mi? İzledinizse anlatılanlarla gerçek olayları arkadaşlarınızla değerlendiriniz.
Cevap
: Evet, tarihten alınan bir oyun izledim. Oyunun anlattığı olaylarla gerçek tarih arasında bazı benzerlikler ve farklar olduğunu gözlemledim. Arkadaşlarımla bu konuyu tartıştığımızda, sanatçının tarihi olayları dramatize etmek için bazı özgürlükler aldığı konusunda hemfikir olduk.

2. Tiyatro metinleri ile roman ve hikâye metinlerini şekil özellikleri bakımından karşılaştırınız.
Cevap
: Tiyatro metinleri, sahne üzerinde canlandırma amacıyla yazılan replikler ve sahne talimatları içerirken; roman ve hikâye metinleri, olayın iç yüzünü, karakterlerin düşüncelerini ve detaylı betimlemeleri içerir. Tiyatro daha çok diyalog odaklı iken, roman ve hikâye anlatıcı ve içsel monologlara daha çok yer verir.

3. Aşağıdaki görselden hareketle tiyatroda dekor ve kostümün rolünü belirleyiniz.
Cevap
: Görseldeki dekor ve kostüm, oyunun tarihsel bir dönemi yansıttığını gösteriyor. Kostümler, karakterlerin sosyal statüsü ve kültürel kimliği hakkında ipuçları verir. Dekor ise izleyiciyi o dönemin atmosferine taşıyor ve sahnenin mekânını belirginleştirir.

3
1
2
2
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.