9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 220 Cevapları Ödev Yayınları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 220 Cevapları Ödev Yayınları
9. Sınıf Ödev Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 220 Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık

1. Geçmişte haberleşme alanında hangi iletişim araçlarının kullanıldığını araştırınız.
Cevap: Geçmişte haberleşme alanında tahtalı telsiz, mektup, telgraf, duman sinyali, güvercin postası gibi iletişim araçları kullanılmıştır.
Detaylı cevap: Geçmişte haberleşme alanında farklı iletişim araçları kullanılmıştır. Bunlar arasında mektuplar, telgraf, duman sinyalleri, kuryeler ve taşıyıcı güvercinler gibi yöntemler bulunmaktadır. Özellikle mektuplar, insanların uzak mesafelerdeki sevdikleriyle iletişim kurmasını sağlayan önemli bir araç olmuştur.

2. Mektup ile postacıların şarkı ve türkülere konu olmasının sebepleri nelerdir? Düşüncelerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap
: Mektuplar ve postacılar, uzaktaki sevdiklerimize duygularımızı ve haberlerimizi ilettikleri için duygusal bir bağ oluşturmuşlardır. Bu bağ, onları şarkı ve türkülerde ölümsüzleştirmiştir.
Detaylı cevap: Mektup ile postacıların şarkı ve türkülere konu olmasının sebepleri arasında romantizm, ayrılık acısı, bekleyiş ve özlem gibi duyguların ifade edilmesi önemli bir yer tutar. Mektuplar, uzak mesafelerde yaşayan sevdiklerine duygularını ifade etmek isteyen insanlar için çok değerliydi. Postacılar da bu mektupların taşınmasında önemli bir role sahipti ve bazı şarkı ve türkülerde bu romantik ve duygusal teması işlerler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.