9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 223 Cevapları Ödev Yayınları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 223 Cevapları Ödev Yayınları
9. Sınıf Ödev Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 223 Metni Anlama ve Çözümleme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Bedri Rahmi Eyuboğlu’nun mektubu; kime, ne zaman ve nerede yazılmıştır? Açıklayınız.
Cevap
: Mektup Bedri Rahmi’nin babasına, 26 Şubat 1933’te Paris’te yazılmıştır.

2. Bedri Rahmi Eyuboğlu’nun mektubunun yazılış amacı nedir?
Cevap
: Mektubun yazılış amacı, Bedri Rahmi’nin babası ve ailesiyle haberleşmek Paris’te resim sanatıyla ilgili öğrenimi sırasında yaşadıklarını paylaşmaktır.

3. Bedri Rahmi Eyuboğlu’nun mektubunda kullanılan anlatım biçimlerini ve bunların işlevlerini belirleyiniz
Cevap
: Yazar, yaşadıklarını anlatırken öyküleyici anlatımı; yaptığı resimlerle ilgili bilgi verirken açıklayıcı anlatımı kullanmıştır. Ayrıca “Babacığım” şeklindeki hitaplarla söyleşmeye bağlı anlatımı kullandığı da söylenebilir.

4. Bedri Rahmi Eyuboğlu’nun mektubunun türünü belirtiniz.
Cevap
: Bu mektubun türü özel mektuptur.

5. Hazırlık bölümünde yaptığınız araştırmadan hareketle mektup türünün ortaya çıkışı ve tarihsel dönemle ilişkisini belirleyiniz.
Cevap
: Mektup türünün ilk örneklerine Mısır’da rastlanmıştır. Bulunabilen en eski mektup Mısır firavunları ile Hitit kralları arasındaki mektuplardır. Hattuşaş’ta (Boğazköy) bulunan mektuplar MÖ 15 ve 14. yüzyıllara aittir. Bu mektuplar, ülkeler arası ilişkilerin belirlenmesinde önemli bir yere sahiptir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.