9. Sınıf Eksen Matematik Sayfa 54 Cevapları

9. Sınıf Eksen Matematik Sayfa 54 Cevapları
9. Sınıf Eksen Yayıncılık Matematik Sayfa 54 Sıra Sizde Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sıra Sizde

Türkiye Süper Ligi’nde oynayan futbolcuların kümesi ile Türkiye Süper Ligi’nde oynayan yabancı futbolcuların kümesi arasında nasıl bir ilişki vardır?

Türkiye Süper Ligi'nde oynayan futbolcular kümesi, Türkiye Süper Ligi'nde oynayan yabancı futbolcular kümesini kapsar.

Bir başka deyiş ile, Türkiye Süper Ligi'nde oynayan yabancı futbolcular kümesi, Türkiye Süper Liginde oynayan futbolcular kümesinin alt kümesidir.

Bir küme, başka bir kümeyi içerisinde barındırabilir ya da başka bir kümenin içinde barınabilir. Eğer bu küme, içerisinde başka kümeler barındırıyorsa, "Bu küme, içinde barındırdığı kümeleri kapsar." denir. Eğer küme, başka bir kümenin içinde barınıyorsa o zaman da "Bu küme, büyük olan kümenin alt kümesidir." denir.

Soruda, Türkiye Süper Ligi'nde oynayan futbolcular kümesi, Türkiye Süper Ligi'nde oynayan yabancı futbolcular kümesini kapsamaktadır. Çünkü Türkiye Süper Ligi'nde oynayan futbolcular kümesinde hem yerli hem de yabancı oyuncular birlikte yer almaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

135
4
2
3
3
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum